Kuten kaikki nukkekoteja harrastavat tietävät, silmä oppii havainnoimaan ympäristöä aivan erityisellä tavalla, kun ryhtyy nukkekotia puuhamaan. Olin äitienpäivän viikonlopun Brysselin lähellä, kauniissa Leuvenin yliopistokaupungissa konferenssia hoitamassa ja kas, jo menomatkalla jäi kassiin lentokoneesta materialia!  - Puhumattakaan siitä, mitä aarteita sain mukana olleilta työtovereilta, kun he kuulivat mistä oli kyse...

1554927.jpg

Kuvassa lentomatkalta pikkupullon korkki, sitten illallisten alkupalojen tikut (ihan kuin jotain mailoja?) ja komeat jälkiruokajäätelön koristeena olleet "viuhkat" - lisänä illallisen naapuripöydästä ryövätty drinkin sekoittaja - siitä tulee Huikka ja Kulauksen koriste (varsi poikki ja kuva seinälle).

Varsinaista nukkekotiharrastajan kauppaa ei Leuvenista löytynyt (Brysselissä sellainen on, välimatkaa n 30 km), mutta se ei harrastajaa masentamaan ehtinyt. Nimittäin: Konferenssikeskuksen ja hotellin välimatkaa kulkiessani näin Krocodile - leluliikkeen ikkunassa upean minitiilistä tehdyn kasan. Asiaa selvittäessäni tajusin, että muutaman tiilen saaminen Pitsilinnan rakennustyömaalle edellytti yhteeensä 98 tiilen, 3 kattolevyn (savea nekin), kahden oven (muovia), laastijauheen, laastilevittäjän, ja noin 30 muun palan (kulmia, vinoja ja puolikkaita tiiliä) ostamista. Painoakin oli melkoisesti. Kyse oli nimittäin itse rakennettavasta, laastilla muurattavasta kivilinnasta.

1554881.jpg

Onneksi on tyttärenpojat, jotka taatusti pappansa kera tuon linna(kkee)n rakentavat.  Mallia heidän tosin pitää hiukan modifioida, sillä aion ottaa kasasta itselleni ne kolme tiiltä!

1554873.jpg