Pitsilinnan taloyhtiön saunahanke on ollut enemmän kuin "jäissä". Helleviikot pitivät huolen siitä, että
talkooväki Tanen johdolla viipyili enemmänkin Hiukka ja Kulauksen terassilla viilentävien nesteiden äärellä. Ensimmäinen viileä päivä parin viikon helteen jälkeen toi joukot rakennukselle ja saunan sementtivalu saatiin päätökseen.

1790177.jpg

Myös saunan kynnys laatoitettiin paikoilleen - kuvaushetkellä oli laasti vielä kuivumatta. Kynnyksessä Tane  teki omavaltaisen ratkaisun ja käytti talon kellarista löytyneet  "antiikkikiveä" matkivat laatat. Kun isännöisijänä toimiva vasemman sivun yläkerran pikkuasunnon Ekonomi kuuli ratkaisusta, oli syntyä lihava riita - ne kun oli tarkoitettu vallan muuhun. Toisen kerroksen tyylitajuinen Galleristi oli tarkastuskierroksella kauhuissaan kynnystyön epätasaisuudesta ja laattojen värieroista. Tane puolestaan oli ihan tyytyväinen - varastoon tuli tilaa hetkessä! Ja rahaa säästyi. Tosin urakka sai loppua just eikä melkeen  -  ei tuollaista arvostelua ammattimies kuuntele... Huikka ja Kulauksen Baarin Isäntä tarjosi ensimmäisen ihan vaan sympatiasta.
Saunan valmistuminen on muuten kiinni siitä, miten Tane taas motivoituu. On meinaan talon tontilla ulkotöitäkin ja rappukäytävien peruskorjauskin odottaa. Saa nähdä miten homman käy. Alunperin suunniteltu ensimmäinen saunanlämmitys taloyhtiön pihatalkoissa elokuun lopussa lienee varovainen alustava ajatus. Eikä muuten ole vielä kiuaskaan katsottuna - siihen ei sitten Tane muuten puutu. Etsiköön kiukaansa...