Rohkaistuin Marian taannoin esittelemästä villaneuleesta niin, että päätin tarttua puikkoihin (nro 0.8). Kun vielä  nukkekotituttu lahjoitti ns koneneulelankaa (ohuen ohutta villaa), olin vain ohjetta vajaa. Kaikki löytämäni olivat englantia, jota kyllä osaan, mutta neule- ja muukin käsityöpuoli on kyllä sanaston puolesta jäänyt vähemmälle... Siispä urakkaan: valkoisesta piti tulla aikuisen pusero, siitä tuli lasten kokoa oleva kinttana "liivi" (toinen hihakin on valmis, mutta ei istutus- eikä kuvakelpoinen). Raidallinen taisi tulla hiukan liika isoksi, ja senkin kaulus saapi jäädä silleen, en enää jaksanut... (lue: osannut)

1996768.jpg

Vihreäraitaisessa on 30 silmukkaa leveyttä - ja jostain takaraivosta koitin saada raglakavennuksenkin aikaiseksi - ei ihan näyttänyt siltä, miltä aikoinaan kutomani omat puseroni ;)

Viikonlopun tähtihetkiin kuului vaeltelu keskustan tavaratalossa (Mieshenkilö meni virvoittavien nesteiden äärelle sillä aikaa) ja sieltä mukaan tulivat seuraavat:

1996771.jpg

Ovat joulukuusenkoristeita!

Ja mihin tavarat sitten sijoittuivat?

Pitsilinnan vasemman sivun Mallinalun viikonlopun urakkana oli sovittaa erilaisia valaisimia uuteen kotiin. Ja kukas muu siinä urakassa olisi auttanut kuin Tane, joka kantoi modernia valaisinta sisään ja ulos. Parhaimpina hetkinä huoneessa oli kaksikin yhtaikaa. Niitä kuvattiin (kännykällä tietysti) edestä ja takaa ja laitettiin viestillä Kiekkoilijalle Ruotsiin... Mallinalku oli taas jossakin italialaisessa sisustuslehdessä nähnyt uusinta uutta eli valaisinten pitää olla lasia ja sitten myös krumeluuria, joita taiten yhdistämällä saavutetaan  sisustukseen mitä hulppeimpia vaikutelmia. - Jos eläimet osaisi puhua, niin Tanen uusi kaveri(rakennusjätekasan alta löynyt Rontti-Simo - iso kolli, löytöhetkellä nälkiintynyt ja tassu murtunut) varmasti jakaisi isäntänsä kanssa mielipiteet: kaikkea kanssa sitä raavas mies joutuu kokemaan!

1996777.jpg

Rontti-Simo ja isäntänsä väsyivät kahden lampun katselmuksen jälkeen ja pari poistui Tanen boxillle.

1996783.jpg

Huomannette villin poikamieselämän merkit. Seinustalla talven tuloa odottamassa Tanen äidin sisaren kutoma villapaita. Tane on muuten lähdössä saunaan (saunavati kuvassa etualalla), tosin ei oman talonsa, Pitsilinnan - kiuas edelleen puuttuu - vaan likeisen Urheilupuiston Olympiasaunan löylyihin. Mies on saunaseuran itseoikeutettu jäsen. Rontti-Simo ei löylyistä piittaa - se on tyytyväinen oloonsa ja tietää, että pöydällä on melkomoiset herkut odottamassa, että isäntä poistuu jaloista.... Isännällä on muuten uudet bootsit (Loten tekemät).

1996793.jpg

Herkut on Jatan (nim Toroska, Huutonet) tekemiä