Pitsilinnan  saunanremppa on liikahtanut himpun eteenpäin. Tanekin leppyi arvostelijoille ja asensi saunan väliseinän lasit paikoilleen. Kiuaskin jo löytyi, tosin se vaatii hiukan (perusteellista Tanen mukaan) remppaa. "Älykiuas on paras", myönsi Tanekin, kun kuuli, että taloyhtiön hallitus oli valinnut energiaa säästävän  mallin.

2078962.jpg

Kuvassa oleva kiuasmalli on tunnettua Jenkki -laatua (xylitol), jossa on siis älykiukaalle tunnusomainen kansi. Taloyhtiön hallituksen tavoite on saada upouudessa saunassa joululöylyt... sen saa ilmaiseksi, mutta sitten uuden vuoden jälkeen alkavat pyöriä asukkaiden vakivuorot. Perjantain vuoroista tuli jo lihava riita ja asiaa puidaan ylimääräisessä hallituksen kokouksessa!

Saunan yläpuolella isoa remppaa hallinnoiva Mallinalku ei ole paljoa aikaansaanut ellei oteta lukuun aiemmin hankitun jalkalampun värinvaihtoa ja määrän tupalaantumista. "Mistä noista naisista tietää", totesi Tanekin, kun kantoi vaalean lampun ulos ja kaksi vaaleanpunaista tilalle. "Tätä vauhtia remppaa tehdään vielä ensi jouluna", tuumaili Tane ja lähti saunan kiuasta ihmettelemään.

2078965.jpg

Ja kun sitten Mallinalun barbit meinasi mennä Tanen mukana roskiin, oli syntyä todellinen katastrofi - nyt ne on nostettu kaapin päälle eikä niihin Tane kuulema saa koskea. - Baarin Isäntä pudisteli päätään, kun Tane ryöpytyksen jälkeen meni lohtua hakemaan...