Enpä ole itsenäisyyspäivää aiemmin markkinoilla viettänyt... Mutta nyt se on koettu ja pitää sanoa, että ihmeteltävää riittii. Kensingtonin markkinat Lontoossa esittelivät huikeaa kädentaitoa, toinen toisiaan upeampia miniatyyrejä; mukana oli myös myyjiä esim. Italiasta. Hintataso oli melkoisen paljon korkeammalla kuin Suomessa. Mutta onneksi oli halpa lentolippu (matkasimme "pisteillä", edullinen hotelli eikä matkaseurassakaan valittamista - Mieshenkilö kuuluu ns sallivaan lajiin). Sain ainakin kahden vuoden joululahjat, varmaan ensi vuoden syntymäpäivälahjatkin... Tässä muutama kuva (valitan onnetonta kuvauskykyäni)

2130799.jpg

Kuvassa italialaisen taiturin ristipistotyyny, -tohvelit ja kaunis pikkurasia, englantilaista keittiö- ja saniteettitarviketta.Juustoveitsi on oikeasti terävä, samoin tuo hirmuveitsi... Korkkiruuvi ja kynsiharja eivät oikein erotu kuvasta, pieni peili toimii kuten oikea ja takapuoli siitä on kaunista helmiäistä. Paahtoleipätellinki kuuluu ilman muuta Lontoon ostoksiin! Ja ristipistotyöt jäi ottamatta esille rasioistaan ;)

2130795.jpg

Tässä kuvassa on  oikeita kirjoja, jotka kuuluvat keäilykohteisiini, shampanjapullo laatikossaan, pieni lentokone, joka veiviä pyörittämällä toimii eli propeli pyörii (tosi on!), pölynimuri, omassa Eletrolux-laatikossaan, kaksi eri suutinta, kalkkuna, jolle kuva ei tee oikeutta, siinä leikkauspinnan lihasyyt erottuvat, englannin herkkua eli munuaispiirasta ja kumisaappaat (oikeata kumia, pohja kuvioitu), kiva leipäloota, ja British Museumin museoshopin  hieno antiikkikoira (siis ostettu museolta). Avainnipun (turistien muistokaupasta) underground merkit menevät Huikka ja Kulaukseen.

Seuraavassa kuvassa on paljolti samoja, mutta korostaisin kahta asiaa: kuminen kaasunaamari, oma laatikko, jonka päällä lukee sen käyttöohjeet ja tuo laatikko jossa on pora ja muuta sälää. Se on oikeasti miniatyyri lääkärin kallonporaussetistä (totta, asiantuntija vierellä tiesi).

2130797.jpg

Näkyisiköhän seuraavasta paremmin tuon  kallonporasetin yksityiskohdat?   Jokainen osa on irrotettviassa - pienin pitää katso luupilla että erottuu... Seuraavassa kuvassa erottuu pieni herätyskello, joka menee K-kauppiaan pojalle.

2130796.jpg

Olen kyllä kaikista näistä hirmu onnellinen - ihan kaikkea en  saanut kuvattua, ostin vielä kalkkunaan ottimet (teräs ja "luuvarsi) ja lisäksi samaan sarjaan kakkulapion.

Lopuksi niille, jotka suunnittelevat lähtöä keväiseen Kensington markkinoille (taitavat olla peräti kolmepäiväiset): Matka on ehdottomasti todellinen elämys, tavara on niin erilaista. Eli kannattaa yrittää löytää halpa lento ja edullinen hotelli. Siellä on esim ns asuntohotelleja, joissa useampi voisi vaikka yöpyä samassa huoneistoissa, niissä on keittomahdollisuus; kannattaa laittaa rahaa säästöön ja aloittaa heti, sillä rahaa menee, hinnat ovat selvästi Suomen hintoja korkeammalla, mutta niin oli mielestäni myös laatu. Paikan päällä kannattaa kiertää ensin kaikki läpi ja vertailla a) laatua (esim ruokatarvikkeissa oli isojankin eroja) ja b) hintoja (niissä ei ollut niin kovasti eroja).

Ja lisäksi vihje: Pubilounaat on edullisia, ja kun kerran päivässä syö kunnon pubilounaan, ei nälkä toiste saman päivän aikana tule (rekkamiehen annokset, tuhtia perusruokaa). Jos yöpyy kuvatunlaisessa hotellissa (me teimme niin) aamupalan ja iltapalan laittaminen itse on ihan kivaa puuhaa, elintarvikkeita voi ostaa 24 h auki olevista pikkupuodeista.

Jäikö sitten mikään kaivelemaan: emme ehtineet nukke- ja lelumuesoon, jossa olisi opaskirjan mukaan ollut erikoisen hyvä ja kattava valikoima viktooriaanisia nukkekoteja. Kaivan sen nimen esille, jos joku on kiinnostunut, uskon että se olisi hieno käyntikohde!