Olin Turun VPK:n talolla Antiikkimarkkinoilla viime viikonlopulla. Kummallista, miten sitä huomasi, että kotona on kaapeissa jos jonkinnäköistä "antiikiksi" luokiteltua... Mutta löytyi jotain lisääkin! Ohessa tulokset vajaan tunnin katselmuksesta:

En siis ostanut nukkekotia (kuvan Villa Charlotte on ollut minulla jo pitkään), vaan seinälle sen vierelle heti kotiin tultua kiinnitetyn kauniin ja hyväkuntoisen vanhan kirjalatomon kirjasimien säilytyskapsistuksen! Arvaatte varmaan, että siihen saa esille jos jotakin pientä, vaikka se nyt muutaman päivän katselmoinnin jälkeen on ihan kaunis noinkin, siis tyhjänä. Ihan kuin taulu mielestäni.

Sitten miniä: nuo "pytingit" ovat suola- ja pippurisirotin, niissä on signeeraus Ruth Bruyk ja myyjän mukaan ne on Brykin ja Tapio Wirkkalan  yhteistyön tulosta, valmistettu Rostrandille Ruotsiin. Sain puoleen hintaan, kun myyjä oli tavaroita esille laittaessan kolhinut toisen (minua ei haittaa). Mietin, että toisesta teen hulppean jalkalampun... Mieshenkilö oli toista mieltä ja haluaisi ne ihan alkupeäräiseen käyttöön. Pieni "vakka" on Manteren ultasepän vanha, kaunis rasia ja sille on jo montakin paikkaa! Tummempi alunperin suola-astiaan kuuluneista kivoista lusikoista tulee muuttumaan osaksi takkasettiä.

Että ihan kivat Antiikkimarkkinat!