Pitsilinnan toisen kerroksen itselleen hankkinut Galleristi Judith af Nådendahl-Åbo sai lopulta remonttimiehet kasaan. Ensimmäisenä oli vuorossa tapettien ja lattioiden laitto. Koska hän oli kuullut puhuttavan paljon hyvää (tosin myös negatiivista) Tanesta, hän luotti urakan valvonnan Tanelle. Mutta miten kävikään? Oli pinnat laitettu, juu-u, mutta mitä osoittikaan tarkempi tarkastelu? "Turhan tarkka akka", supatti Tane Opiskelijanuorulkaiselle, joka oli tullut auttamaan kaveria, "Aina määkimässä myös pihatöistä ja kaikesta pienestä".

2205791.jpg

"Ja ihan hyppi seinille nähtyään kaakeliuunin vierusseinän", raportoi Tane remppakavereilleen. Ja vaikka Tane kuinka rauhoitteli, Galleristi ei uskonut, että ryppyyn ja ylälaidastaan vinoon mennyt tapetti siitä yön aikana oikenisi. - "Taisi lounas venyä liika pitkäksi", lohkaisi Galleristi pahansuovasti ja ryhtyi reklamaation laadintaan. "Tämä ei jää tähän, haluan seinään sileän tapettipinnan ja sillä hyvä. Ja maksua on turha odotella, ennen kuin seinä on priimakunnossa. Piste."

2205804.jpg

"Pahako tuo on", yritti Tane, mutta sai vastaukseksi niin pahan silmäyksen,että lupasi huomenna tehdä homman uusiksi...

2205794.jpg

Eipä paljon paremmalta näyttänyt asunnon vaalea osa: "Selvästi tapetoinnissa käytetty liima tulee läpi yläreunastaan", huomasi Galleristi heti, mutta suuttumus meni sivu suun, kun ei paikalla enää ollut ketään jolle räyhätä.  - Tane oli häipynyt ja hänen mukanaan muutkin tapetoijat. Olivat kuulemma luvanneet auttaa Kirjastonhoitajaa, joka oli omaan tapetointiinsa ihan tyytyväinen. Ja kuulemma tarjosi remppaporukalle kahvit ja muna-anjovisvoilevätkin. "Siihen minä en ryhdy", tuumi Galleristi ja soitti siitä paikasta yläkertaan Rouva Pankinjohtajalle ja kertoi viimeiset uutiset. Rouva Pankinjohtaja tuli toteamaan koko karmeuden ja lupasi keittää lohdutuskahvit. Siinä sitten käytiin Pankinjohtajan baarikaapillakin. Oli sentään sen verran iso tapaus.