Olin hiihtolomaviikon päätteeksi kummipoika Roopen valatilaisuudessa Säkylässä. Kotimatkalla piti äitinsä kanssa tilanteen herkistämänä piipahtaa kaikki mahdolliset rompepaikat läpi. Tässä tulosta:

Pikkuisesta vanhain tavarain kaupasta löytyi todelliset aarteet eli kaunis lipasto, sen päällä olevat savikipot (pienimmät kupit ovat hiukan suuremmat kuin tulitikun rikkipää) ja mukava neliön mallinen vati. Kaikki vaikjuttavat siltä, että olisivat oikein uunissa poltettua savea. Ilmiselvästi radiopöytä (takaa auki) siinä vierellä menee Pankinjohtajan radiopöydäksi. Valokuvakehyksessä on aito kaunis valokuva. Puinen valkoinen sohva ja siihen kuuluvat tuolit saavat vielä odottaa sijoitustaan. Tuolien pohjassa on tekijän leima. Rattaat ovat samaa sarjaa kuin jo olemassa olevat Pitsilinnan vintin tuolit - toimivat hyvin ja esim. tuo "lapsilukko" liikkuu.

Hiukan sitten modernimpaa tarttui (Ruskon suunnalla) olevasta sisustusliikkeestä. Mopo ja Vespa ovat taattua autotallitavaraa ja tuo käyrätorvi mennee Huikka ja Kulaukseen ainakin aluksi.