"On tässä kämpässä puuhaa", tuumasi Tane, kun Galleristi soitti lauantaina aamulla heti kello  8:n jälkeen ja pyysi apua. "Ei taida arvon neiti tietää, miten myöhään meni Huikkassa ja Kulauksessa, kun noin hanakasti apuun pyytelee" ,  pohti Tane, mutta lähti liikkeelle. - Enempi kuitenkin sen vuoksi, että luvassa oli vahvaa kahvia ja hyvät voileivät ennen kuin toimeen tartuttaisiin. Oli nimittäin poikamiehen kaappi tyhjä, pari silakkaa kissoille, ei muuta...

Dagen efter tai ei, Galleristin ilmeestä päätellen tulos oli vähintäinkin tyydyttävä. Nimittäin, Galleristi oli koko viikon järkeillyt kattolistojen kulmien tekoa sillä seurauksella, että kallis lista kertaalleen jo loppui, kun kulmaleikkauksia piti mallata kerta toisensa jälkeen... "Taisi  viimekertainen toiminta olla mallillaan, kun voileipien lisäksi sain korvapuustinkin", mietti Tane ja päätti jatkaa tyyliään hyvä kahvin ja pullanmaku suussaan.

Tarkemman tarkastelun jälkeen uhkasi katastrofi, mutta viekas miekkosemme laittoi kaiken peliin: "Oho - taisi tulla pikku maalisuhru tuonne listan alle" , myönsi Tane ennen kuin Galleristi ehti kunnolla kulmiaan rypistää... "No, noiden tapettikuprujen kanssa se sopii oikein hyvin", koitti Galleristikin  ja mietti, että vielä ennen avajaisia on vielä muutakin tekemistä, että olkoon... Seuraavana on nimittäin vuorossa kuvassa häämöttävän eteisen remontointi ja sinnekin tarvitaan remppa-apua. "Saisiko Tanelle olla lasi kuivaa valkoviinä näin lauantain aampupäivän hyvän rupeaman päätteeksi", huomasi Galleristi kysyvänsä. "Jo vain kelpaa", sanoi miekkosemme, vaikka enempi onkin olutmiehiä!