Hyvä ystäväni on hankkinut Turkista kesäkodin, jossa hän nykyisin viettää ison osan aikaansa. Siellä on tunnetusti kivoja markkinapaikkoja ja paljon pikkukrääsää. Kun hän tuli Suomen kesästä nauttimaan viime viikolla, sain mitä hienoimpia tuliaisia:

1243180877_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kuten huomaatte, mineily on tarttuvaa ja niinpä tämäkin ystäväni oli kahmalokaupalla ostanut hulppean kokoelman... En tiedä erottuuko, mutta suorakaiteen muotoinen läpinäkyvä pakkaus kyseessä on hänen irtokynsikokoelmana, josta hänen käsityksensä mukaan "nukkekotiharrastaja varmaan kehittää jotakin" . Se oli kuulemma odottanut hänen käsiinsä siirtymistä ja muutaman tovin.

Toinen esimerkki tyylistä "hädässä ystävä tunnetaan" liittyy rakentamiseen, nimittäin lautatavaran hankintaan. Näin pari viikkoa sitten eräässä blogissa maininnan, että Lappeenrannan Biltemassa on nyt "sitä huippuhienoa lautaa eli grillisytykkeitä". - Ei hätää, viesti siellä asuvalle Anne-tutulleni...  Ja ymmärrys oli 100%. Oli ollut pariskunnan miespuoliskolla ja myös Bilteman myyjällä hymyssä pitelemistä, kun arvon rouva asiantuntevasti oli asiaa ko kaupassa tiedustellut. Ja kun sytykkeistä löytyi, hän totta kai soitti ja kysyi että "montako pannaan". Istuin silloin junassa ja itsekseni mietiskelin, mitä vaunussa olijat mahtoivat ajatella, kun pyysin tuomaan "viisi säkkiä" ja ääneen arvelin  niitä enemmänkin ehkä "menevän".  Säkit muuten luovutettiin minulle juhlallisestí auton takakontista Helsingissä Mikonkadun SAS Plazan pramean pääoven edustalla.  En voinut olla ihailematta respan henkilöstön ammattitaitoa - nimittäin vain hyvin tarkoin seuraamalla saattoi erottaa ihmetystä kulmakarvojen seudulla...

Kun joku joskus keksisi kirjoittaa kirjan näistä hupsuista nukkekotiharrastajan kootuista outouksista...

Tässä laudat  ovat kotona:1243180986_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Serla ei kuulu joukkoon, laitoin sen mittatikuksi, jos joku jostakin syystä ei vielä tiedä,miten suuri yksi säkki (a 5 kg) on. - Olen sitten nämä kaikki jo jälleenmyynyt... ja se kävi nopeasti. Hienoa on tavara ja nyt pääsee Tanekin taas lattian tekoon!