"Ei kahta ilman kolmatta", totesi Villa Charlotten Herra, kun Rouva tohkeissaan Vanhain Tavarain Liikkeen hinnoittelu-urakan jälkeen tuli kotiin ja totesi määrätietoiseen tapaansa, että heidän kotinsa kivijalassa sijaitsevan Huikka ja Kulauksen alennustila saa nyt riittää. "Minulla on nyt siihen näkemys, tarvitsen vain remonttiväen visioni toteuttamaan", totesi hän miehelleen iltateen äärellä. "Baarin Isäntä, Opiskelijanuorukainen ja tuo toivoton talonmies Tane Pitsilinnasta saavat nyt kelvata. Olin juuri Itäharjun K-Decorissa ja löysin parahultaisen sopivan seinämateriaalin".  Eipä siinä Herran muuta voinut kuin hiljaa toivoa, että moista energiaa edelleenkin vaan riittäisi, sillä keskittyminen rakentamiseen ja sisustamiseen pitää Rouvan pois Puuvilla Tehtaan asioista.

"Kunnon kortteliravintolassa (huom, Rouvan käsitys tästä kuppilasta) tulee tietysti olla paneeli", totesi Rouva paneelin värisävyä miettiessään. "Ja seinien sävyn pitää olla sopivan hämyisä, muutoin ei ole tunnelma oikea, sen on varmaa, sillä m i n ä olen vieraillut useissa vastaavissa eurooppalaisissa paikoissa ja tiedän".

1248197133_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Paneeli on aaltopahvia, lakattu värillisellä vesiohenteisella lakalla, AquaGloulla. Seinällä K-Raudasta saatua tapettipalaa.  Ja liimasuhrua...

"Niin, ja paneelin reunaan laitetaan pieni hylly,siihen saa jotain pientä tunnelmaan sopivaa ja se on on hyvä kausikoristeiden sijoituspaikka" , selosti hän Tanelle, joka hiljaa vilkaisi viistoon Baarin Isäntää ja Opiskelijanuorukaista ja jatkoi hommaansa...

1248197161_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

"No miehet, miltäs nyt näyttää, eikö ala olla mukavan ja tyyliin sopivan näköistä.  Vielä kun  tämän ravintolan nimi olisi toinen, sillä Huikka ja Kulaus ei ole minun mieleeni, etenkin kun se sijaitsee Villa Charlotteni kivijalassa".

1248197189_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Siitäkös Tane, Opistelijanuorukainen ja Baarin Isäntä huolestuivat. Onneksi Baarin Isäntä oivalsi muistuttaa Rouvaa vuokrasopimuksesta, jossa selvästi vuokrataan tila, ei liiketoimea. "No, Baarin Isäntä taitaa olla oikessa, antaa sitten olla", myöntyi Rouva ja katseli mietteissään lattiaa, jonka lankkuja parhaillaan vielä maalattiin. "Minä haluan sitten lattiaan sellaisen kuviollisen lankkulattian", totesi hän vaativasti ja katsoi samalla arvioivasti remonttiporukkaansa. "Nyt taitaa miehet olla niin, että sen asennukseen minä kutsun ammattimiehet"... "Sama on tilanne katon kanssa, sen suhteen minun pitää soittaa konsultaatiopuhelu", totesi hän ja häipyi hetkeksi murehtien samalla sitä, että hyllymateriaalia oli liian vähän. Siitäkös taas sai Tane kuulla kunniansa: "Miksi  ihmeessä Tane kiinnitti sen, vaikka se oli liika lyhyt"? - Eipä siihen miehen paljoa kannattaut selitellä. "Ei ainakaan tälle rouvalle, sille ei mikään auta", pohti Tane ja yritti olla katuvan näköinen, sillä hän pelkäsi pahinta: Rouvan tunnetusti hulppe talkoo-tarjoilu oli vaarassa...

1248197230_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Hylly on isohkkoa kulmalistaa, jota todella oli tuohon toiselle seinälle ei-enää-ihan riittävästi-jäljellä. Kuvissa tilanne näyttää pahemmalta kuin ihan vaan livenä katsoessa;)

1248197362_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

"Pitää minun nyt sanoe teille miehet, että ihan tyydyttävä on tulos tälle päivälle. Eiköhän nyt istahdeta ja nautita hyvät sillivoileivät.  Baarin Isäntä voi laskea yhdet oluetkin, minun laskuuni sitten. Itse otan kuivaa valkoviiniä, 12 senttiä riittää. Tulee muuten päänsärkyä. Huomenna aamulla menen taas Samppalinnan uimalaan jo kello 6.00 - tiesittekö miehet, että siellä käy teidän tapaisia miehiä aamu-uinilla, jotkut käyttävät juoksuliivejä, joita minäkin käytän - tekisi hyvää teidänkin vyötärönympärykselle. - No niin, kippis sitten vaan".