On se ihme, että ihminen ei opi kerrasta, ei kahdesta eikä kolmestakaan. Harrastuksen alussa erheitä tulee aika laillakin, etenkin nettiostoja tehdessä. Mutta että vielä viime viikollakin... Päätin myös tämän myötä hiukan kääntää näitä juttujani englanniksi.

I wonder if ever learn to study more carefully the scale...

I decided to collect some items with  wrong scale (too big or too small) and organise a display for you all to see.

Kun oikein katselin varastojani, päätin, että tästä hauskuudesta kuuluu osa harrastusystävillekin. Se voi jotakuta peräti lohduttaakin. On tullut ostettua liika isoa ja väliin liika pientä. Kun kuitenkin meinaa pitäytyä 1:12 koossa. Kuvan syöttötuoli on hieno löytö, mahtaako koko olla Barbien (1:6?) vai peräti suurempi. Se joka tapauksessa taittuu hienosti pienemmäksi, jolloin siitä tulee tuoli ja pöytä - WOW!  Punainen nojatuoli on samaa kokoluokkaa...

Look at the baby chair - beautiful but HUGE - it forms also a chair and table, - so very functional but  the scale is at least for barbies, or even more (1:6)

Viimeisin ostos on kahvimylly (vasemman puolinen), hieno, laatikko aukeaa, veivi pyörii, koko vaan ei ollutkaan ihan oikea. Vieressä esimerkki liika pienestä jauhimesta. Moderni tuoli lienee likellä 1:12, mutta tuohon sarjaan kuuluvista tuoleista olen sitä mieltä, että niiden koko ihan hiukkasen liika pieni, vaikka ne myydään 1:12 kokoisina.

Entäs sitten saniteettiosasto?  Komea Högforssin sitruunainen amme lienee sopiva(kookas, kuten ne oikeastikin olivat)1:12 käytöön. Se on aarteeni ja toinen on tuo seinustalla oleva käsienpesuallas, jolla silläkin on kokoa ihan riittämiin. Mutta tulee käyttöön.

What about the bathroom then?

 The bathtub is my real tresure, originally designed as an ash tray for advertising purposes by Högfors. The size is  approximately still suitable for 1:12 scale.

Here  more...

Ja missä huoneessa sitten tämä  toivottavasti lukijoillekin hymyä huulen tuova näyttely on? Idean siihen sain Marialta 

I got the idea from Maria, who had a similar (very much more functional and carefully done)

Tosin taitoni eivät riitä luomaan niin hienoa kuin "malli" on. Töistä tuotu pahvilaatikko on  tässä pohjana ja periaatteessa tapettipintaiset seinät on irrotettavissa ja vaihdettavissa. Lattialaudat ovat Bilteman lautaa , ja ne on minulle jonakin sadepäivänä maalannut nuorempi tyttärenpoika (8v) - ovat siis todella hienot. Koko on: huonekorkeus 26 cm, leveys 36 cm ja syvyys Bilteman lankun pituinen (kuinkas sattuikaan).

Tässä  ulkokuori, niille en tee mitään.

Here the room from outside - originally a box for envelopes. The size is  26 cm (h), 36cm (b)

Tämmöinen näyttely olisi minusta hyvä pystyttää joskus joidenkin markkinoiden yhteyteen, sillä ei näitä katsellessa voi muuta kuin hiljaa hymyillä.

I suppose these kind of  "mistakes" bring the smile on anyone´s face.