Tässä omakalenteriswapissa ei edetä niin nopeata vauhtia kuin tavallisessa. Arvonta muuten jatkuu vielä tuolla edellisessä postauksessa. Seuraavassa  onkin sitten  jännittävä luukku, nimittäin liittyy rakentamiseen, jossa  oli mukana kahdeksan kättä.

Vietimme perinteisen joulun alkajaishetken (yökylää edellyttävä ponnistus) kahden mukavan Leipurin kanssa. Alku näytti minusta todella aistikkaalta...

Eikä tässäkään tilanne hassumpi ole. Kumpikin Leipuri teki oman puolensa talosta sellaiseksi kun halusi. Oli kaiken näköistä strösseliä, myös perinteisempää ranskanpastillia, tosin niistä ei yksikään ehtinyt talon koristeeksi - kumma juttu. Seuraavassa liimausta vajaa tuotos:

Aika, miten sen nyt sanoisi, ei-niin-kovin-perinteinen-piparitalo näyttää syntyvän. Jotenkin moderni?

Liimauksessa sitten tarvittiin Mieshenkilöä.Sokerin sulatus on sen verran kuumaa, että siinä toinen aikuinen piti pikkuleipurien nenät irti sokerilliimaisesta tulikuumasta paistipannusta... No, ensimmäisestä konstruktiosta ei ehditty ottaa kuvaa. Ehkä riittää kun kerron, että siinä  talon kaikki valolähteet (ikkunat) oviaukosta puhumattakaan olivat siirtymässä  katolle. Nimittäin kun yksi pääty ja kaksi seinää olivat kiinni toisissaan, havaittin, että kattopalat oli liimattu hiukan liika aikaisin ... Pelastusoperaatio saatiin käyntiin nopeasti ja ihan pientä vauriota lukuunottamatta sitten ikkunat ja ovikin lopulta olivat perinteisesti talon sivuilla. Seuraavassa kuvasarja valmiista talosta.

Tässä vielä savupiippu puuttuu

Talon katto oli hiukan eri kokoinen kuin  muotista piti tulla (levisi uunissa) ja se melkein murtui - huomatkaa oivallinen kolmionmallinen tuki räystään alla ;D .  Tuuletusaukko kulmassa tietysti on ihan suunniteltu juttu.

Tässä näkyy myös päädyssä kissan aukko.

Kaikkein tarkkasilmäisimmät huomasivat, että talon osat ehkä eivät ihan ole niin kuin piti: Leipurit tekivät oman näköisensä puolikkaan, mutta liimausvaiheessa palaset menivät sekaisin. Pienempi (9v) Leipureista lohdutti, että "saatiin sentään talo liimattua eikä tarvinnut käyttää rautalankaa sitomiseen niin kuin silloin kerran - muistatko mummo"?  Muistanhan minä. Tämän kerran ihmisvahinko oli Mieshenkilön  etusormen II asteen palovamma (1 neliö cm alaltaan).  Kotityö on vaarallista.