Olin stressiä purkamassa Kauppahallin Hallitar-kaupassa. Etsin jotain ihan pientä kivaa pahan päivän päätteeksi. Ensinnäkin: törmäsin mukavaan myyjään, jonka kanssa tuli puhuttua kaikkea maan ja taivaan välillä. Heti helpotti.  Toiseksi:  tuli tehtyä LÖYTÖ.

Tämä ei ole nukkekoti vaan taitavasti artesaanin opinnäytetyönä valmistunut muisti/päiväkirja, jonka talon päädyn muoto ja kaunis kansi houkuttelevat kirjaamaan suunnitelmia, haaveita,  piirtämään "skissejä", liimaamaan leikkeitä. Eikö? - Niin ja sitten ne pienet mieliharmin karkoittaneet  jutut tässä:

Kauniisti ohuenohuesta ´rautalangasta väännetyt pulla/kakkuvati, sen päällä "kärpässuoja", vieressä pannunalunen (ylätasolla) ja alhaalla (nyt arvelen) joko takkapuille tarkoitettu juttu tai sitten pöytään tarkoitettu pulla/keksi tms vati. Oli mikä oli, kaunis on. Myyjä (joka oli vikareeraamassa varsinaista omistajaa) ei muistanut tarkkaan, mistä nämä olivat peräisin. Jos joku omaksi käsialakseen tunnistaa, otan tiedot mieluusti vastaan ja arkistoin itselleni tarkkaan.  Ja sitten nuo hiiret - ne löysin Lontoon British Museumista keväällä  2008 - eikö ole  hiukan niin kuin karseen todenoloiset. Sattuivat olemaan samalla hyllyllä ja laitoin kuvaan kun siihen sopivat. Tuo komuutti onkin jo vanha löytö edellisviikonlopun Antiikki -ja  keräilymarkkinoilta.