Villa Charlotten Rouvalla on riittänyt puuhaa, vaikka Pitsilinna onkin putkiremontin kourissa jo neljättä kuukautta. Hankintamatkoja on tehty ja Vanhain Tavarain Liike Aito ja Kallis valikoimat ovat karttuneet siihen malliin, että kohta on Liikettä laajennettava. "Voi hyvä tavaton sentään, mitä olenkaan saanut,  yllätyspaketin  Tertulta, joka kertoo Penan pärjäilleen hyvin ja toimineen oikein hyvänä apuna mm arvotavarain hankintamatkoilla", touhottí Herralle, jota kuitenkin Turun siltaongelma tuntui kiinnostavan enemmän kuin mikään muu. "Minä lähden nyt heti esittelemään tätä upeta valaisinta Pankinjohtajan Rouvalle, joka ymmärtää laadun päälle", totesi Rouva, kun tajusi, että Herrasta ei nyt asian jakajaksi ollut. "Tyypillistä miehille", pohti pakkausta hellin käsin kantaessaan ja sisältöä itsekseen ihaillessa:

"Oikein on laatutyötä, liekö böömiläistä kristallia", pohti ja ihaili samalla lampunvalmistajan oivallista lampun "ripustina", joka ainakin Rouvan mielestä oli sellainen, että sen saisi myös uusilla johdoilla varustetuksi. "Tämän minä selvitän vielä Tertun kanssa. Mahtaako näin hieno vanha valaisin kestää ollenkaan noita uusia energialamppuja". Pankinjohtajan luona jo hiukan sitten valaisimen ripustamista mallailtiin ja hienoksi havaittiin:

"En jätte fin lampa", totesi Pankinjohtajan Rouva ja tarjoutui sen heti olohuoneeseensa ostamaan.  "Nyt me voimmekin uuden hienon lampun kunniaksi laittaa kaffet på. Pankinjohtajalla on litet konjak kvar, se me myös otetetaan, on sentään niin länge sen, kun viimeksi treffasimme, me kun olemme olleet maalla tätä putkirenoveerausta paossa". Eipä siihen Villa Charlotten Rouvalla vastaan sanomista ollut. Nyökytteli tyytyväisenä ja  pohti samalla, että Tane oli ohimennessään huikannut, että putkiremontti on aikataulussaan ja vapun tietämillä olisi valmista. "Kyllä minä sitten olen iloinen, kun taas saamme pihankin siistiksi ja ihmiset pääsevät Liikkeeseen paremmin".

Edit: 15.4. Lampun tekijä on Maija, pahoittelen virhettäni tuossa alla.

Toden totta,  pian on 4 kuukautta mennyt ja kohta pian "verstaani" vapautuu, kun vanhempieni  remontti valmistuu. Pitää myöntää, että viimeisen kahden viikon aikana on askartelemisen tuska vaivannut, tai enemminkin sen puute. Onneksi on ystäviä ja tuttuja,jotka piristävät mieltä. Kuten nyt tämä Maijan kaunis ja huolella tehty kristallivalaisin. Ja mitä tuotekehittelyä tuo irroitettava varsi  onkaan! Ja  minusta tuntuu, että siinä tuo putki on sellainen, että pieni johto siitä läpi menisi. Pitää vielä taiteilijalta itseltään tarkistaa. Kiitos Ainolle, joka todella toi valoa ja iloa kaiken kiireen ja työn tuoman harmituksen keskelle.