Kannattaa suunnata jäljellä olevan viikonlopun aikana Turkuun Puutarhamessuille. Siellä on esillä nimittäin turkulaista  puutarhataidetta minikoossa. Itselläni ei ole  tapahtumassa muuta roolia kuin ilo olla "tonttia" vahtimassa, mutta viis siitä, niin olimme Gittan kanssa rinta ronttingilla  paikan päällä kuulemassa ja kokemassa, miten yleisö otti minimaailman omakseen. Näytteille asettajina ovat Raision Työväenopiston kurssimme opettaja Ninna, kurssikaveri Marja ja hänen ystävänsä Arja, toinen kurssikaveri  Riitta ja kolmas Jaana ja sitten työkaverini Eija. Suurin kuhina ja ihmetyksen ihailu kävi  Marjan hienon puutarhan ympärillä, eikä syyttä. Lumoava työ, joka eli oikean oloista elämäänsä joka kantiltaan , toi hymyn kaikkien huulille (tästä työstä oli myös juttu Turun sanomissa jokin aika sitten) ja siihen liittyvä pieni kilpailu innosti niin aikuiset kuin lapsetkin etsimään pikkuisia sammakoita, tonttuja ja hiiriä -

Tässä näkymä näyttelytontin toiselta puolelta:

Etuallalla Marjan viehkoja lyhtyjä, niiden takana vasemmalla Jaanan "karkkipuu" ja oikealla Riitan puutarha vesilampineen. Takana oikealla Eijan vuoteen 1954  sijoittuva kukkakioski ja ylinnä hänen puutarhansa. Alla karkkipuusta kuvaa:

Tässä edessä Riitan puutarha - pikkulammessa oli oikeaa vettä! Taempa näkyy Jaanan karkkipuu, alla siitä lähikuvaa (ei onnistunut kokonaisena...).

Ja tässä kioski (sen katto aukeaa)

Tässä on vaaleanpunainen Ninnan Kukkakauppa ja sen piha.

Enempää en ehtinyt aamulla klo 9 kuvata. Ihmisvirta oli suuri ja  saimme myös melko monta uutta jäsentä Nukkekotiyhdistykseen.  Ihana päivä!