Villa Charlotten Rouva innostui viikonlopun aurinkosäteistä niin, että päätti lopultakin siistiä terassiaan ja laittaa kevätkukkaset. "Tulkoon sitten vaikka yökylmää, peitän sitten kukkaset harsolla", touhotti Herralle, jonka oli kuin olikin kannettava kesätuolit esille, vaikka kuinka yritti tehtävästä luistaa työvelvollisuuksiin vedoten. "Älähän nyt kultaseni", neuvoi Rouva ja lupasi kahvit ja mustikkapiirakkaa urakan päälle. "Näin ne nyt tänä vuonna laitamme ja tuotko nyt sen portailla olevan kauniin pelakuun vielä tähän, niin laitan sillekin vielä multaa ja ravinnetta"

Portailla   Marialta  Väinölän huone-ehdotusarvonnassa saamani kaunis kukka, joka on Villa Charlotteen kuin tilauksesta. Taustalla häämöttää puulaatikon päällä Raision kurssin Railan tuoma kukka. Marialta samaani "pikkuyllätys" oli mielestäni ennemmänkin runsas eli tässä ne ihanuudet, jotka sain:

Kukan lisäksi upeat "Liukko-Sundströmit", jotka löysivät alkuun paikkansa Vanhain Tavarain Liike Aito ja Kallis  hyllystä.  Kummia kuuluu muutenkin Pitsilinnan liepeille, kaupunkiin on avattu ilmiselvä Huikka ja Kulauksen kilpailija. "Tässä onkin kyse hienostuneesta paikasta", totesi Villa Charlotten Rouva, kun viinilasi kädessään istui avajaisissa pankinjohtajan Rouvan ja Galleristin kanssa. "Tällainen paikka onkin puuttunut kaupungistamme. Täällä ei Tanea varmaan tarvitse katselle", totesi lisäksi sangen tyytyväisenä ja hengähti iloisena saadessaan toisen lasillisen ja lisäksi palan patonkia ja hyvää juustoa.

Kyseessä on 9-vuotiaan Eliaksen näkemys viininmaistiaistuvasta. Pieteetillä tehty, pankaa merkille mm. vasemmalla ylhäällä näkyvät palkinnot (kuohuviinin korkista, ihan itse sekin oivallettu). Kaikki rompe löytyi hamsterinomaisesti erilaista tavaraa keräävän mummon varastoista. Dymolla on kaikki tekstit tehty. Ihan itse.

Viinitynnyrin "putki" on kuumemittarin suojus.

Kaupunkiin on syntynyt myös uusi vanhain tavarain liike. Siitäkös Villa Charlotten Rouva huolestui, kun ensi kerran asiasta kuuli, mutta kieltämättä helpotus oli melkoinen, kun hän ko kaupassa sai käydyksi. "Tässähän on todella hieno oivallus kauppiaalla", totesi ja pani hyvin tyytyväisenä merkille kauppiaan strategian. "On näemmä tyyli toinen kuin minulla eli tämä ennustaa Aito ja Kallis Liikkeelle pelkästään hyvää". (Ne jotka liikkeenharjoittamisesta jotain ymmärtävät, taatusti tajuavat Rouvan olevan hakoteillä, nimittäin hänen hintansa ovat liki tähtitieteelliset, koska hän ei raski luopua Liikkeen tavaroista... ).

Tässä syksyllä 11 vuotta täyttävän Vilin rompekauppa. Eikö olekin huima meinki talossa?

Kauppaan kuuluu myös alakerta, joka rakennettiin yhteistuumin veljesten kesken. Huomatkaa takaseinä ja lattia, ne on ihan miesvoimin maalattu (värit kehitetty itse) ja sitten liimattu lauta (Biltema) kerrallaan lattiaan ja seinään. Sivuseinissä ja katossa hieman "oikaistiin" ajan - ja laudan - säästämiseksi ja ne tehtiin kontaktimuovista. Musta takaseinä ja vihreä lattia  ovat  uskomattoman hienot,  ja tuo musta väri seinässä antoi idean kokeilla sitä mummon omiinkin juttuihin ;D

Tässä koko kaupparakennelma

Nämä syntyivät kaksi yötä kestäneen mummolavierailun aikana. Vauhti oli hurjaa, mutta niinpä sitten syntyi tulostakin;D