"On tuo uiminen pojat varsinaista tekstiiliurheilua", totesi Tane Huikka ja Kulauksen kesäterassin avajaisissa. "Samppalinnan aamualtaalla on porukkaa ihan sikana ja kaikilla mitä hienoimmat vermeet, juoksuvöitä, räpylöitä ja vesikävelysauvoja - ei siinä auttanut meikämannen muu kuin noudattaa seuralaisen mallia ja käväistä urheilulikkeessä hankinnoilla" , lisäsi ja huuhteli suutaan miestä väkevämmällä. Sitä ei Tane ollutkaan enää niin tiuhasti ehtinyt harrastamaan, koska seuralaiseksi  nimetty Kirjastonhoitaja ei hyvällä jatkuvaa olustelua katsellut... "Taisi tänään olla vapaa-päivä", tokaisi Baarin isäntä pilke silmässään (tiesi Kirjastonhoitajan olevan seminaarissa muualla) ja laski uuden tuopposen. Eipä siihen Tane muuta kuin , "Olin eilen ostoksilla ja hankin juoksuvyön ja seuralaiselle pyyynnöstä vielä uimalakin. Itselleni riittää toistaikseksi vanhat uimahousut. Uimalakin valinta olikin pojat melkoisen vaikea homma, saapi nähdä, mikä on tuomio", pohti enteellisesti.

Kuvassa uimalakki, joka todellakaan ei oikein vastannut mielikuvaani lopputuloksesta. Uusiksi meni, ja uumoilen yrittäväni seuraavaa kumihanskasta. Vai onko kellään muuta ideaa? Kyseessä ei ole Kirjastonhoitaja vaan mittatikkumummonukkeni.

"Toisaalta, jatkoi Tane Opiskelijanuorukaiselle, nuo juoksuvyöt tekevät naisihmisestä jotenkin kiinnostavan oloisen. Katso nyt tätäkin", näytti kuvaa siitä mallista, jota seuralainen  aamuisin päälleen  allasjuoksuaan varten kiinnittää. "Taidan´minäkin kokeilla huomenna aamulla tuota vyötä, näyttää siellä muutkin miehet sitä päällään pitävän", totesi  ja huokaisi samalla hiljaa itsekseen (vapaat aamut olivat vähissä, kun kesäuimakausi oli alkanut - eihän aamun klo kuuden altaalta voinut olla pois, kun Kirjastonhoitajan kanssa on suhdetta  ylläpidettävä...)

Juoksuvyön kehittely etenkin lukon (toimivan) osalta onkin sitten ihan toinen juttu. Oikein mukavaa kesäkuuta kaikille, mukavia lomapäiviä ja/tai sellaisen odottelua!