Kesäminejä on löytynyt jo ennen Forssan hartaasti odottamaani tapahtumaa  Turun Keskiaikamarkkinoilta, kotiseutua muuten vain koluamalla ja myös viikon kestäneen, hiukan kotoa kauemmaksi suuntautuneen lomamatkamme aikana.

Kuvassa  Nautelankosken  museosta löytynyt mökki, joka on pienoismalli alueella olevasta vanhasta saunamökistä (Turun liepiellä oleva hieno kotiseutukohde, joka ihastuttaa lapset ja aikuiset, suosittelen, eväät mukaan, istukaa kosken partaalle, kulkekaa luontopolkua lintutornille, varokaa ampiaisia). Ajattelin,  että siitä tulee Villa Charolotten Rouvan  Mummonmökin pihalle Rouvan lapsuuden lasten leikkimökki. Mittakaava tuli esteeksi: tämä kun sellainen, että jotta se toimisi leikkimökkinä, sen on oltava 1:24. Ja se on ehdottomasti liika suuri toimimaan nukkekodin nukkekotina. Eli olen haasteen edessä. Jostakin pitää kehittää nyt sitten leikkimökin ympärille 1:24 talon tapaista. En ollenkaan ymmärrä,miten näin pääsi käymään ;D

(Mökkivalikoimassa oli myös pienempiä , eli taidan tehdä sinne vielä yhden reissun...)

Tässä mökki sijoitettuna 1:12 rekvisiitan viereen. Matot ovat Keskiaikamarkkinoilta ja ne on tehnyt www.artelineolan.fi . Pöllön näköinen keraaminen veistos on samoilta markkinoilta, virolaisen taiteilijan työtä, www.piretkandler.com (Turussa on Vanhan raatihuoneen sisäpihalla virolaisen käsityön pikkumyymälä, jos kiinnostaa, myös muita kättentaitajien putiikkeja).

Tässä hieman lähempää: pärekori ja tuohiastia ja seinällä oleva pikku kissataulu ovat vielä Keskiaikamarkkinoilta. Aurinkotuoli on Porvoosta , hienoa saksalaista työtä, osat taipuvat kuten oikeassakin tuolissa. Sen päällä on  Tampereelta   upea vasara ja jiirisahalaatikko ja saha sekä nuo kolme pikkuista ämpäriä, ne on liikkikset.

 Tässä peltinen kissataulu,  Tarja Rautiaisen työtä.

Ja ehti Tanekin tehdä hankintoja:

Hotellin avainkortteja tapetointi- ja liimanlevitystarkoitukseen, pillejä viemäriputkiksi ja räystäiksi, Koskenkorva- ja kaktusmainos Huikka ja Kulaukseen, hienot muoviset tulevan lasipöydän jalat, pari muuta "lasikeppiä" ja mustat tikkuset (en vielä ole keksinyt mitä niistä tulee) ja modernit pikkulampun varjostimet.  On muuten  mummona tässä syytä olla "pollena": tyttärenpojat saivat kaupungilla jo pari viikkoa sitten mainosilmapallot - ja kas, ne paukahtivat rikki melkein heti, kun niitä piti pyörästä käsin kuljettaa. Tarkkoina miehinä kysyivät heti, että tulisko jäljelle jäävästä varresta jotain. Toki tulee - eikös vain nuo "trattia" muistuttavat varrelliset ole kuin tehty Vanhain Tavarain Liike Aito ja Kallis uuden pihakatoksen jalkamateriaaliksi?  Valkoinen ohut muovi ja tuo päällystetty metallilanka sen sijaan ovat tulosta sukulaisperheen 3-vuotiaan neidon viime sunnuntaina synttäriksi saamasta Hello Kitty auton pakkauksesta. Täydellistä kylppärin tapettia esimerkiksi ja mainiosti hengariksi taipuvaa lankaa ;)

Että kyllä kesällä kannattaa pitää mieli avoinna!