Olin Mieshenkilön kanssa viikon kulttuuri-omatoimimatkalla. Kovasta helteestä huolimatta kävimme mm Tampereen Amurin Työläismuseon, Kuopion ja Karkkilan kotiseutumuseon, Möhkön Ruukin alueen (Ilomantsista itään, rajan pinnassa) näyttelyissä ja tietysti Valkealan Puotimuseossa. Aina välillä istuimme viileässä autossa ja hengähdimme. Vissyä ja vettä vuorottain kului litroja. Joka ikinen kohde oli kokemisen väärtti.  Niitä kaikille lämmöllä suosittelen. Mutta oli tänään sitten kotiinpaluukin ihan kuin juhlaa:

 Merjalta  oli saapunut "myöhäiset tai erittäin aikaiset syntymäpäiväterveiset": pikkiriikkinen punainen reppu, upea potkulauta ja pieneksi talon malliin koottava palapeli (ei vielä onnistunut...) ja hauskat rintanapit, joiden tyyli likentelee Galleristin makua ;D. Potkulauta menee Pitsilinnan K-kauppiaan perheen pikkupojalle. Uumoilen, että hieno kortti on ihan itsensä postin lähettäjän taidonnäyte. Kiitos Merjalle!

Eikä päättynyt ihmetys vielä ylläolevaan. Oli tullut lähetys peräti Malakoffien  Kauppakylältä:

Ihan Aito Westerprant (Perämiehen rannalta kotoisin olevan miehen Euroopan tuliaisia), kristallivaasi,  ja lisäksi lähetteen mukaan "romua", joksi oli nimetty tuo hieno - hiukan rikkoontunut - hyllykkö. Saatteen mukaan se on "haaste" ja niistähän kuka tahansa tykkää!  Se on todellinen aarre, johon Villa Cahrlotten Rouva hankkii lasiovet ja sijoittaa sitten aarteiden joukkoon Vanhain Tavarain Liike Aito ja Kallis valikoimiin. Täydellinen 40-50-luvun joka kodin lipasto. Lipaston päällä vielä käsin tehty (liekö senkin Euroopan tuliaisia) Muistoja-kirja.  Alla vielä nämä käsin tehdyt kauniit työt.

Kiitos Annelle ja etenkin "Åmarille"!