Kulttuurista: Olin kotikaupungin Turun Taiteiden yössä ja perinteen mukaisesti kävin Joella Gallerian   graafikoiden markkinoilla:

 Kaksi Matti Heleniuksen taulua, joista Hyvä Suomi on jo melkein ripustettuna Huikka ja Kulauksen seinustalle (kehysten jiiriäminen vie  vielä hiukan aikaa). Kuvassa näkyvä korkki- ja metallimateriaali ovat sen sijaan hyvän ystävän eilen vietetystä 60-vuotisjuhlasta, josta lisäksi sain juhlakalun lahjakääreet (kellertävää silkkipaperia ja pakettinauhoja).

Kansainvälisyydestä: Tanskalainen nukkekotimaailmaa harrastava ystäväni oli muistanut minua yllätyksellä, joka sai mielen tosi iloiseksi:

Pikkiriikkiset tossut, lasinen karamellipurkki, upea keraaminen majakko ja vallan hulppea rautapata...

Tässä vielä nuo pikkutossukat.

Ja kuntoilusta, joka tässä vaiheessa alkaa hameen vyötäröä seuratessa vaatia tehostamista (onko kellään samaa kokemusta?): Kesääni on kuulunut joka-aamuinen klo 6.00 suoritettava vesijuoksuilu. Siellä käyvät myös Pitsilinnan Kirjastonhoitaja ja "valikoituina aamuina" myös hänen seurassaan Tane. Siinä uidessa on monta ideaa saanut alkunsa ja niiden suhteen on monia mukavia askartelun hetkiä tullut vietetyksi. Tämän aamun suoritus sai Mieshenkilön ilmeen muistuttamaan lähes hölmistynyttä, kun hän löysi minut pilkkomasta vasta eilen yhdessä ostamiamme  siivousvälineitä:

 

Ni-ih, oli pakko selittää... Tässä on nyt sitten tuhottuna peukalo, etusormi ja keskisormi (uimalauta on sofista). Ja alla liki  Helene Schjerfbeckin omakuvasarjaa muistuttava sarja:

Aika hyvä on tämä (keskisormi), peittää korvatkin - ja tuo tiitti tuolla päällä on nutturan paikka. Tällä malliukkemummolla kun on aina nuttura - ei kai sitä voi poiskaan sahata?

Peukalo, leikkasin liika lyhyeksi, ei peitä tukkaa ja se on sääntönä uimaloissa...

Etusormi, ei ihan hyvä tämäkään... tiukotti niin, että ei saanut korvien yli vedettyä, vaikka tilaa olisi ollut.

Että ihan kiva elokuun viikko tämä!