Kotikaupungissa oli komea sotalaivaharjoitus viikko sitten. Pikkumiesten kanssa käytiin inspiroitumassa. Askartelutuokiosta vastasikin sitten Mieshenkilö sillä välin, kun itse rentouduin munkinpaiston kauheuksista. Komeita on nämäkin sotatarkoitukseen suunnitellut vehkeet:

Käsittääkseni etualalla on tykki ja tuo toinen toinenkin on jotain sinne päin, tarkkaa nimeä en tiedä. Hienot kumminkin, vasiten kun ei paljoa apua tarvittu muuten kuin balsan liimauksessa,  että palat saatiin pysymään koossa. Yksityiskohdat on tarkkaan harkittu, luukut toimivat  maalarinteippisaranoin ja maastosta näitä vehkeitä ei erota paljaalla silmällä!

Rentouttavaa oli myös piipahtaa Kööpenhaminassa viime viikon torstai-perjantaina. Kyseessä oli kokousmatka, johon ehti sisältyä myös kaupallisten vaikutteiden etsintää. Olin parahultaisesti muutaman tunnin ennen kokousta paikalla ja eipä muuta kuin baanalle. Keskusta oli kivenheiton päässä ja ilma suotuisa. Tosin kesken reissun satoi välillä lujasti ja päätinkin (suosittelen muillekin sateenvarjon sijasta), että kun pisaroita ei enää ehdi väistää, niin suojaksi kelpaa lähin kauppa. Ihan kiva, sillä eka suoja oli Henna ja Maukka, josta pikkumiehille löytyi syysvaatetta, toinen oli Illum, josta löytyi pientä ja suurta ja kolmas oli joku, jota en muista, mutta ilman löytöjä en sieltäkään poistunut ;D

Morsiusparin ostin, kun ajattelin sopivan (ehkä hiukan tuunattua) Vanhain Tavarain Liikkeeseen, "morsiuskaupan vanhaksi mainokseksi". Sen sisällä on saippuakuplia! Nuo ilmiselvät lajitteluroskikset löysin rompekaupasta, joka oli harrastajalletodellinen aarreaitta. Päätin olla järkevä (?) ja ostin nuo kurkkupastillirasiat ja tavaroiden alla olevia kauniita papereita sisältävän vihkosen. Kokiskorkki on ihan kotikaupungin kahvilasta (menee Huikka ja Kulauksen seinälle) ja tuo sininen "löhötyyny" olkoon sitten lupaamani arvoitus. Kuka arvaa, mistä on kyse? Kaikkien arvontaan osallistuvien kesken on luvassa pikkuyllätys ja ekaksi oikean tarkoituksen tietävälle myös pikkumuistiainen. Viiden pisteen vihje: kuuluu 1:1 maailmaan, voi pestä. Edit: vastauksia voi jättää 30.9. asti.