Päätin harjoitella huomista varten, tulevat pikkumiehet tekemään piparitaloa. Ajattelin jakaa tämän ohjeen kaikkien kanssa. On sentään kyseessä niinkin tärkeä asia kuin piparitalon kaavojen pienennys kokoon 1:24 tai peräti 1:48 (ohje on hieman epävarma).Poikien kanssa tehdään iso talo (Mieshenkilön ilme on tätä selostaessani näkemisen arvoinen).

Siis 1) Kun leivot tavallisen pipartalon perheen iloksi, miksi et skaalaisi kaavoja nukkekotikoon? Ihan se käy samalla tavalla kun kaiken muunkin pienennös! Pikkuisia strösseleitä on kaupan hyllyt pullollaan eli ne ovat kooltaan aivan sopivia mini ranskanpastilliksi jne. 2) Sitten vaan leikkaat palat taikinan jätepaloista ja 3) pistät uuniin. Kohta 2,5) = leikkaa ikkunat silloin kuin palat ovat vielä paistamatta, muuten tulee ongelmia - minulta se unohtui. Kohta 4) Kun ovat kypsät, ota uunista, jäähdytä ja koristele samalla tavalla kuin sen ison talosi. Eikös ole helppoa? Kohta 5) Ja tältä se näyttää (tässä vaiheessa suosittelen tanakkaa istuma-asentoa):

Ni-ih. Ihan on siis oikeasta taikinasta tämä. Kun tarkkaan katsoo, havaitsee, että taikina käyttäytyy  uunissa ihan omalla tavallaan ja aiheuttaa konstruktioon pieniä (?) pulmia:

Että ihan oikea kattoluukku syntyi tuosta vain... Parannusoperaatioksi lisäsin hiukan "lunta":

Lopputulokseni on  melkein yhtä hieno piparitalo kuin oli viime vuonna se isompi , jonka pikkupojat tekivät ;D

Hiukan jäi tuota tuuletusaukkoa, vaikka lunta melko paljon pursottelin...

Mutta ei nyt sentään ihan täysin paha, semminkin kun ottaa huomioon, että  vain yhteen sormeeni tuli palovamma. Mieshenkilö kysyi sokeria sulattessaan, että eikö kannattaisi käyttää kuumaliimapyssyä? Ja sitten vielä ehdotti, että tekisin ne koristeet muovailuvahasta. Kun selitin, että talojen pitää olla syötäviä, Mieshenkilö jostakin syystä "yskähti" ja näytti siltä, että asia ei ihan ollut miesjärkeen menevä. 

Ohjeeni on vapaasti lainattavissa ;D