"Nyt on kuulema pojat suurta muotia semmoinen down siftaaminen", totesi Tane Uuden Vuoden juhlinnan päätteeksi. "Sillä tarkoitetaan sitä, että pyritään irti kiireestä ja keskitytään enempi mieltä rauhoittaviin asioihin",  selosti oluttaan tyytyväisenä maistellen. Huikka ja Kulauksen tiskillä näytti olevan melko monta "siftaajaa", niin oli ollut rankka vuoden vaihde... "Tämä talvi on ollut meikäläiselle  todella stressaava: lunta ei saa millään loppumaan ja Villa Charlotten Rouva vaatii pihan ja Liikkeen edustan puhdistuksen tapahtuvan on-line -tilassa  niin kuin arvon rouva tilannetta kuvaa. Sillä rouvalla ei ole tietoa siitä, että kannattaisi joskus siftata edes pikkasen.  - Ja nyt on alkanut Pitsilinnan 4. kerroksen peruskorjaus, jolla minä en sormiani sottaa", lisäsi ponnekkaasti ja tilasi  uuden ison, rinnalle vielä närästystä helpottamaan Järger Maisterin.

Leskirouva oli tapetti- ja lattiamateriaaliostoskierroksen jälkeen niin väsyksissä, että hän piipahti Pitsilinnan kivijalan liikkeeseen kyselemään  touhukkaalta omistajattarelta apua materiaalien valintaan. Olivat rouvat jo toisiinsa tutustuneet ja hyvinkin huomasivat keskenään juttuun tulevan.  "No olipa mukavaa, otetaan ensin kahvit ja sitten menemme yhdessä katsomaan vaihtoehtoja",  iloitsi Villa Charlotten Rouva. "Tämä taitaisi olla oikein tyylikäs", totesivat molemmat kofeiinin elvyttäminä. "Saanen sitten sanoa, että taloyhtiön talonmies Tanea ei kannata tällaisen arvoasunnon peruskorjaukseen ajatella -  muuta tekemään kuin materiaalia sisään ja ulos kantamaan", painotti Rouva, jolla oli monta karvasta kokemusta ko miekkosesta. "Ehdotan Paikallisen Sähköliikkeen miehiä johdotuksien vetämiseen ja valaisinten asennukseen", lisäsi ja  katseli Leskirouvan tapetteja. "Minä ajattelin, että kun tuo siskontytär (Personal Trainer Thaimaassa) antoi vapaat kädet, niin teenkin tähän sitten hiukan sellaisen vanhahtavan tyylisen tapetoinnin", sanoi Leskirouva. "Tapetteja on aika vaikea löytää, koska itselläni on niin kovin selvä ajatus siitä, mitä ne olisivat, mutta nuo tapetti- ja maalilikkeet eivät ihan täysin minua ymmärrä", tuskitteli.

"Onneksi suosittelemasi Sähköliike näyttää toimivan ja kuulema johtojen reititys alkaa olla selvänä. Pyysivät minua  vain laittamaan valaisimet niin, että asentajat sitten ymmärtävät, minkä mihinkin haluan laittaa", raportoi ja käyskenteli tyytyväisenä ympäri avaraa tilaa. "Onneksi minä olen jo osa-aikaeläkkeellä, niin ehdin  näitä asioita miettimään", totesi  tämä ikäisekseen pirteä ja sipsakassa kunnossa oleva kaupungintoimiston kamreeri uudelle ystävälleen. "Mieheni yleensä hoiti tämmöiset asiat,mutta kun nyt  olen yksin, tämä tuntuukin ihan mukavalta enkä ehdi niin kovasti tilannettani murehtimaan", lisäsi lopuksi.

Johdotuksen urat on piirretty. Ja kunnon työkaluja totta kai pitää olla. Proxxoniin käytiin hankkimassa uran tekemistä varten ihan sitä varten suunniteltu osa...

Tässä se on, tuo töttetö tuossa päässä... Kyllä nyt sujuu... Tai sitten ei? Alla olevasta sekamelskasta pitäisi syntyä ihan ensimäinen sähköistys (Pitsilinnan 4. kerros toimii pilottina).

Ja miten tähän päästiin, siis siihen, että Mieshenkilö  sitoutui avustamaan  tätä uraa uurtavaa hanketta eli sähköistystyä. Kieltämättä asia  vaati melkoisen pohjustuksen ja  aikatauluttamisen sekä strategisesti suotuisan hetken (Hyvä ruoka ja parempi mieli...). Temppua saapi vapaasti lainata ;D