" Ei voi sanoa muuta kuin että mahdottloman hyvä Urakoitsija on sinulla ollut", kehaisi Villa Charlotten Rouva, kun saapui katsomaan, miten 4. kerroksen Leskirouvan asunnon peruskorjaus eteni. Leskirouva myönteli ja totesi, että lattioiden ja seinien jälkeen ei juuri puutu muuta kuin listat ja valaisimet ja verhot. "Sen verran Urakoitsija teki, että sain kaksi valaisinta kattoon. Nyt voin illan tullessakin vielä jotain pientä tehdä", selosti samalla, kun laitteli kahvia tippumaan. "Yhden pahan virheen olen tehnyt, sillä annoin taannoin tuolle sinun moittimallesi Tanelle maalaustehtävän. Hän todella maalasi, mutta tänään, kun  noita kauniita lasiovia asettelimme, huomasimme, että ne olivat eri väriset..."

"No niin, enkös minä sitä sanonut, että sille miehelle ei MITÄÄN asiaa voi luottaa. Nyt tulee sitten uusintamaalaus, mutta ehdotan, että annat sen kunnolliselle Maalarimestarille".  "Onneksi hän sentään sai tuo minulle niin rakkaan kauniin kaapin ehjänä perille", totesi Leskirouva. "Olen näin osa-aikaeläkkeellä ryhtynyt nukkekotiharrastajaksi ja tuo kaappi on itse asiassa iso nukkekoti", selosti ja sai paikalla olevat, juuri saapuneet Pankinjohtajan Rouvan, Kirjastonhoitajan ja Galleristin ihastuksesta huudahtelemaan. "No voi ändå sentän" ,  sanoi Pankinjohtajan Rouva, "ny måste vi titta lite tarkempi tätä skåp". Samalla Leskirouva panoi seinäsvierusnappia ja ...

...ja valot syttyivät. "Oi herre gud sente, sinulla on jo lampan på teelä, vaikka renoveerinki on kesken", ihasteli Pankinjohtajan Rouva. "Nyt mine kyllä hake lite konjakki, ja visst, nyt pite juhlia oiken, kun ollan saatu uusi naapuri. Har du juomalasi jo framil", kysyi mennessään ja lupasi tuoda omansa mukanaan. Galleristi katseli ympärilleen arvioivasti ja ihmetteli asunnon tyyliä, joka ei hänestä vastannut ainakaan varsinaisen omistajan eli Thaimaassa asustelevan Personal Trainerin makua. "No minä päätin tehdä asunnosta sen valmistumisvuoden tyyliä muistuttavan ja kun tuo keittiökin oli vielä hyvässä kunnossa, jätin senkin sikseen. Sain vapaat kädet ja väljän budjetin siskontyttäreltä, joten tein tästä nyt semmoisen, jossa itse viihdyn. Melko paljon olen saanut tehdä työtä, että esimerkiksi tuo keittiö tulisi sen näköiseksi kun haluan. Miehenikin olisi tästä tykännyt", selosti Leskirouva ja katseli hellästi keittiön katosta riippuvaa valaisinta. "Tämä oli meidän avioliittomme ensimmäinen yhteinen ostos", sanoi ja pyyhki kyyneleen silmäkulmastaan.

Kiitos todella kuuluu hyvälle Urakoitsijalle, ystävälleni Riitalle, jonka kanssa tänään vietimme mukavan päivän. 4. kerros sai lattipinnan ja tapetit ja ihan kokeeksi oli pakko vetää kaksi valaisinta kattoon. Oli aika messevä olo, kun sain johdot vedettyä katon pikkureikien läpi, pikkutöpselit purettua ja koottua  ja valot palamaan. Kiitos Riitalle! Tämä oli mitä mukavin lomanpäätöspäivä. Listojen laittamista riittää, oven maalausta ja ovenkahvojen metsästystä ja kalustuksen pohtimista. Ja Mieshenkilön on vielä tehtävä ne johtourat tämän modulin kattoon.  Oikeanpuoleisen kauniin lasioven (sen vääränvärisen) takana olevan huoneen katossa on sitten se AUKKO, jota kautta jokaisen yksittäisen valaisimen johto tulee muuntajan johdon päässä olevaan "sähkökeskukseen" (siinä on paikka 12 lampulle).

Aukko ei ole saatavissa tämän sievemmäksi... Mutta se ei näy, kun huoneita edestä päin katselee ;D. Sähköpääkeskus tulee tuonne oikealle oven taakse nurkkaan pystyyn.