Avajaispöytää  30.6. koristivat paitsi kauniit (1:1) pionit (vain juuret näkyvät), myös Sekakuoro Hengarien kukitetut jäsenet. Huomannette vieraiden tuomat minikukkapuskat ja tuon mustan julistetelineen, jossa on näyttelyn mainos.

Yllä: Hiukan ennen H-hetkeä 30.6. ja Alla: förin äijä eli Markku Heikkilä  pitämässä avauspuhettaan:

Muutama herkkupala näyttelyn vitriineistä:

Jatan miniruokia - huomatkaa Turku2011 leivos!

Maria Malmstörmin, Raija Vainikaisen ja Pirjo Salmun hienoja töitä.

Gitta Miiluniemen ristipistot ja Johanna Kangassalon pikkupitsit

Ja opetuksellinen vitriiniosuus  Toisen roska on toisen aarre.

Arja Välkyn hylly  sininen hulppea haalari on  synttäriswappilahjani, jonka sain Arjalta, otan käyttöön vasta näyttelyn jälkeen). Pankaa merkille myös tuo upea valoryijy!

Vietämme myös joulua ja tämän pahvisen Turun Tuomiokirkon pienoismallin on koonnut Raila Kurppa.

Havupallot ja niiden teline on omaa tekemääni. "Lumi" on kertakäyttölakanasta.

 Joulutaloksi sisutettiin Tuula Virran mittakaavassa 1:10 rakennettu Tammilehto, alla:

 

Herkkuuuaa on siiinäää mooneelaiista, mooneenlaiiista...

Alla näyttelysali 2, jossa on mm vanhat Lundbytalot ja lippakioski

Salissa 2 on myös Puutorin Vessa

Vessaa tuntuvat arvostavan erityisesti paikalle osuvat mieshenkilöt. Kuvassa alla vessaa ihastelee avajaistilaisuudessa sen nykyinen krouvari, Lasse Laaksonen, kuvassa mukana Marja Nurmi (kesk) ja allekirjoittanut (vas).

Sali 3 on "satamaan päin" eli siellä on föri, Larissan majakka Rekola  ja Marjan hieno Villa iris, josta on  ensimmäisen viikon aikana tullut kävijöiden ilmiselvä suosikki. Förin vieressä on digikehys, jossa pyörii förin valmistusta kuvaava esitys.

Näyttelymme on nyt juhlallisesti avattu förin äijän eli toimittaja Markku Heikkilän pontevin sanoin 30.6. järjestetyssä monin tavoin lämpimässä (ainakin + 33C) tilaisuudessa. Nautimme lahjoituksena saatua kuohuviiniä ja Arja Välkyn pyörittämiä tuulihattuja. Kutsuvieraita oli paikalla 101 eli tungosta riitti. Hymy oli lkuumudesta ja tungoksesta huolimatta  jokaisen huulilla. Siis: Tervetuloa ja laittakaapa sana kiertämään!