Mitä olisikaan syksy ilman mukavia yllätyksiä. Olin tilannut hiukan suolapalaa tunnetulta leipurilta ja tilattujen välttämättömyystarvikkeiden mukana pakkauksesta paljastui yllätyksiä, joista esittelen tämän:

Uskokaa tai älkää: ristiäiskakku pikkuistakin pikkuisemmalle neidolle. Valitettavasti kuvaustaitoni eivät riitä siihen, että pikkuiset sormet ja varpaat erottuisivat, mutta mittasuhde selvinnee alla:

Tämä kakku vie sydämen mennessään - ei mitään näin nättiä olekaan. Kiitos Jatta !

Toinen yllätys kohtasi minut maanantaina, kun Raunistulan kerhossa kokosimme erkkeritaloja   Titan   ja miehensä Iston opastuksella. Käsistään taitava Gitta oli saanut saman haasteen kuin   Merja   taannoin ja  tuloksena oli haastetehtävän mukainen Hemmo  - ja lisäksi Hemmon kaveri , jonka nimeä ei Gitta muistaakseni kertonut. Mielestäni näyttää Herra Pupuselta.

 :

Hemmo on Novitan Minilankakerien vyötteissä oleva ohje - siitä vaan kokeilemaan!

Lopuksi syyskauden opetussessio: Olen ennenkin opastanut blogissani piipahtelevia mittasuhdeasioissa. Kerrataan siis: Etenkin nettiostoissa (huuto tai tavallinen) kannattaa innostuksesta huolimatta tarkistaa mitat. Löysin AntiikkiLiike Aito ja Kallis valimoimaan passelin divaanin. Kuvasta näkyi, että hiukan pitäisi vain päälistä vaihtaa, muuten kelpo ylellissyyskaluste. Kauniit muodot, hyvää käsityötä , tuumin ja painoin tarjousnappia.  Ja kaunis onkin:

 

 :

Mutta entäs koko?

Aika pieni ollakseen 1:12 kokoiseen Antiiikkiliikeeseen. Mitä tästä nyt sitten saa? Ei muuta kuin hymyä huuleen, en osannut edes harmitella, niin oli soma ja pieni kun sen paketista käärin.