Kirjakaupoista on loppuunmyyty SE kirja. Vaikka kuinka hakisi,"ei oota" tarjotaan. Ja palloja pitäisi kutoa. Kaikki niitä kutoo, ympäri maailmaa kuulema. Minä halusin myös. Googletin aikani ilman kirjan mainosta kummempaa tulosta. Lopulta päättelin, että jos olen kerran oppinut kutomaan (2 kk siihenkin meni) kantapään, niin viimeistään ennen joulua minulla ON kudottu joulupallo. Edes yksi. Ensimmäiseen version tein ruokapöytäkeskustelun perusteella: ensin- vaan 12- silmukkaa-sitten- lisätään- että-on-18-sitten-kudotaan- väliin- tasasta- sitten-taas-lisätään- vaan-ja-kudotaan-kuviota-samalla- sen-voi -suunnitella-ruutupaperille-ihan-itse-ja-hetken -päästä-kavennetaan:

Onko tämä mielestänne PALLO? Enempi näyttää kartiolta (kavennukset tehty samoin kuin teen sukan kärkeen, ei sovi palloon - e-ei). Toista Mieshenkilö katseli kummissaan ja saikin siinä ihmetellessään paremman hommaan puutteessa tehtäväkseen kävellä kirjakauppaan tarkistamaan, jos siellä sittenkin olisi se kirja... Ilman vastaansanomista lähti, sen verran tuimat ilmeet oli  puikkoja pitelevällä... Ei ollut, siispä jatkamaan. Alun levennykset tehtyäni sisuunnuin sen verran, että vielä kerran päätin suorittaa tiedonhakua ja googlessa tovin pyörittyäni löysin jonkinmoisen ohjeen. Toisen kierroksen tulosta tässä:

Jotenkin on muoto parempi, mutta lähdin ohjeen mukaiseen hommaan vasta levennykset tehtyäni, koska löysin ohjeen vasta toisen alettuani. Eli tein ne aina puikkojen päässä, kun niitä ohjeessa sitten tehdäänkin hiukan toisin. Kuviot on ihan omaa designia. Kolmas on jo alussaan ohjeen mukaisena ja näyttää jotenkin kummallisen paljon paremmalta. Siitä sitten joskus myöhemmin, kun saan valmiiksi ja täytteet sisään. Käytin hommaan 2,5 puikkoja ja Novitan Minikerä lankoja, joita sattumoisin (miksiköhän) kopastani löytyi.  - Entä mikä on tuo harmaa jättipeukalo taustalla? Kaikki sen tietää: huovutukseen menossa oleva villatumppupari, jota tässä pähkäilen. Miten ihmeessä se huovutus tehdään? Kuulema 40 asteen konepesussa siten, että  sisään tungetaan muovipussia tms, joka pitää pinnat erillään niin, että tumppuun sitten mahtuu käsikin sisään. Normaali pesu vai lyhennetty ohjelma? Kuinka paljon sitä muovia sinne laitetaan ja ommellaako tumpun suu kiinnni - auttakaa nyt hyvät siskot!

Onneksi päivän päätös on pelkkää onnea ja auttutta: Sain jokin aika sitten Merjalta  Ruotsin markkinoilta haasteen, jonka onnistuin hukkaamaan. Harmin ja kiukun kyyneleet silmissäni sitä etsin, kunnes oli pakko luovuttaa. Eilen, ihan jotain muuta hakiessani tämä pieni haaste pullahti esiin - varmaan tunnistatte tilanteen? Tässä se on, joulupuuhaa siis edessäpäin:

Sätkynukketonttu! Aivan hurmaava - ja todellinen haaste. Siis kiitos Merjalle, joka nyt innokkaana odottaa, että minä sen valmiina esittelen niin kuin haastehtävissä täällä päin tapana on ;D

Mukavaa joulunodotusta blogissani piipahteleville!