Unettomuus ei kalenteriaikaan harmita, kun voi ihastella luukkujaan. Omatoimikalenteri voi välillä olla aika tylsä (lue, ei luukkuja), mutta siinä on kokemukseni mukaan  aina mukana myös mukavia yllätyksiä:

 Merjalta   tuli yllätysluukku ja kun tarkoin ohjetta lukee, niin luulen, että tämän joulun kekseliäisyyspalkinto menee hänelle - eli paketin sai avata heti, kun aattona on kumminkin tarpeeksi paljon muutenkin avattavaa. Pankaas siskot paremmaksi ;D.  Tikkaat on upeat ja olen niitä kaihonnut heti ne eka kertaa nähtyäni ja nyt ne sain. Kiitos Merja!

Malkoffien Anne  yllätti (pakkauksessa ei ollut ohjetta, joten heti oli sekin avattava) hienolla kynttiläasetelmalla. Ks erityisesti nuo appelsiinit tuossa havujen kanssa, ja Annen tietäen, varmasti kynttiläkin on itse valettu, niin aidon oloinen se on.  Ja entäs tuo talipallopötkylä - nyt saa Villa Charlotten pihalle puuhun tinteillekin ruokaa! Ihana!  Verkko on "tuttua" eli siitä tehtiin Turun roskapajassa grillin ritilä (alunperin ikkukaan asetettavaa itikkaverkkoa).

Gittan kivassa kortissa oli pikkiriikkinen piparimuotti ja kaulin - parahultaisesti , sillä huomenna saan seurakseni kaksi piparintalonpaistajaa, ja kaikki minipiparimuotit on ns "jossakin muovien alla". Kiitos ystäville näistä mukavista yllätyksistä.

Omatoimiluukun aiheena tänä yönä on näkymä raivaustalkoista:

Ihan pikkasen  on järjestelyä vielä ennen joulua. Taustalla Villa Charlotte muovipeiteeseen kääritynä. - Onkohan huonon yöunen laadulle selitettä tässä?