Kevät ei aina ole yhtä juhlaa. Ei vaikka on Vappu. Tyynyllä ruttuun käytetyt Nessut. Lohtua Rosa Liksomista ja Kiroilevasta Siilistä.

Ja muustakin.

Onneksi pönttöuuni lämmittää.

Kukkiakin on istutettu -  eivät nekään kukkeimmillaan ...

Ulkona on jo aamu - ei haluta herätä...

 Perintöarkussa  kapiotkin.

   

  Hyllyllä saunapyyhe ja mehukannu. Sauna vain ehti jo kylmetä.

Oma tupa, oma lupa.

Vanha maaseudun kansakoulurakennus toimii asuintalona.  Omistaja arvostaa perinnerakentamista. Kaikki säilytetään, mitä voidaan. Makuuhuone on ollut kansakoulun opettajainhuone. Pönttöuuni on nuohottu ja palotarkastajan hyväksymä ja lattia alkuperäinen, tosin valkeaksi kuullotettu. Vintiltä löytyneet opetustaulut ja ruokasalin seinälle unohtunut Presidentin muotokuva ovat paraatipaikalla.  Alvar Aallon klassikko naulakko löytyi opettajainhuoneen eteisestä. Ikkunalaudalla oleva Marsalkan valokuva oli rehtorin huoneessa.  On kevätilta. Mitä oikein on tapahtunut?

Tässä työssä on likipitäen kaikki itse tehtyä. Uuni on entinen sipsipurkki, patteri aaltopahvia, naulakko Bilteman lautaa ja tikkua. Lattiat samoin Bilteeman laatutavaraa, puukolla reunoista nyrsitty. Kattolamppu deodoranttipullosta, pöytälamppu helmistä ja paperivuuasta.  Valaisimet toimivat. Arkku, harja ja sihveli ostettu ja tuunattu, ostettu on myös avainnippu.  Ikkunat ovat valmisikkunoita, sänky ja tuoli Huutonetti-löytöjä, sänky maalattu ja korotettu. Nukke on lahja (hiukset koirankarvaa), sukat saatu.

 Osallistuin Nukkekotiyhdistyksen pienoishuonekilpailuun, jossa tänä vuonna oli aiheena Makuuhuone. Työn nimi on "Huomenna on kaikki paremmin"

Oikein mukavaa Walpuria kaikille blogissani piipahteleville ;)