Olipa onnea, kun saimme hienon ja lämpimän markkinapäivän - kiitos Lahteen kaikille järjestelijöille ja kiitos runsaalle määrälle kättentaitajia, joiden tuotteita oli mukava katsella ja ostellakin. Perinteeksi tulleen tavan mukaan Mieshenkilö vain piipahti paikalla ja osti minulle syntymäpäivälahjan (tosin tietämättään) - sain Larissan kauniin juhlaserviisin. Itse hankin itselleni kauan haluamiani Wooperin posliiniastioita ja lisäksi Pitsilinnan asuntoihin tuoleja. - Olen muuten melko ylpeä Mieshenkilöstä: hän aidosti arvostaa näitä miniatyyrejä. Toisin kun pihalla vastaamme tullut, polkupyörälleen hiukan tuohtuneena noussut mies, joka kovaan (pettyneeseen) ääneen sanoi Mieshenkilölle, "siellä ei sitten ole yhtään mitään nähtävää" ...

1627094.jpg

Kuvassa seinustalla kaapin päällä Mieshenkilön "ostama" kaunis hopeinen kermakko ja sokerikko - kannu tulee jälkitoimituksena. Menivät Pankinjohtajan asuntoon. Ja kiitos Larissalle, joka luotti sen verran, että sain tavarat ja pankkitilin numeron mukaani. Nimittäin, jos olisin ne maksanut käteiselläni, ei raahaa muuhun olisi jäänytkään! Mieshenkilö (joka viipyi paikalla 5 min ja lähti sitten virkistävien nesteiden äärelle) oli muuten ihan tyytyväinen ratkaisuun, sillä kahden viikon päässä sijaitseva syntymäpäiväni ja etenkin siihen liittyvä lahja on joka vuosi ylivoimaisen vaikea miettiä. Ottakaa siis siskot opiksi!

1627084.jpg

Pallotuoli (ja tosiasiassa muutama muukin tuoli) löytyi Ruotsin maalta tulleiden vieraiden tiskiltä. Tämä asunto on muuten kaksikerrosratkaisu ja siihen ovat  parhaillaan muuttamassa Hammaslääketieteen Lisensiaatti ja vaimonsa Bioanalyytikko. Tuolin vieressä olevat viinilaatikot ovat myös Ruotsin taitajien käsistä. Jos ymmärsin, olivat tekstit laatikoissa tehty tietokoneella - joskin en ymmärrä miten ihmeessä balsan saisi läpi tulostimiesta - meinaan selvittää tekniikan vielä heidän kanssaan myöhemmin. Tuolikasan päällä oleva putkikassi on myös tämän retken tuomisia.

1623743.jpg

Pariskunnan makuuhuone on yläkerrassa. Vihreä tuoli löytyi myös Lahdesta samalta myyjältä kuin pallotuolikin.