Kirjastonhoitaja oli tovin mietittyään päättänyt tarttua ohjaimiin. Lopullisen sysäyksen hän sai, kun tajusi Tanen katselevan Mallinalun manoloja siihen malliin, että kohta olisi muut keinot myöhässä. Tavatessaan Tanen "sattumalta" pihalta lumenluonnissa, piti ihan pysähtyä juttelemaan niitä näitä ja joulua toivottamaan. "No nyt sitten saimme valkean joulun, tosin siitä taitaa Pitslinnan piha-aluetta huolehtivalle tulla lisätöitä", totesi ystävällisesti markkinoilta ostettu kaunis pipo ja kaulahuivi asusteinaan. Posketkin siinä punersivat, sen Tanekin huomasi, kun hetkeksi pysähtyi Kirjastonhoitajan vierelle. "Noo, kyllä tämä työstä käy", tuumi miekkosemme ja huomasi vallan ilahtuvansa Kirjastonhoitajan somasta jouluasusta. "Mitäs tässä yksinäinen mies muuta jouluna tekisi, kuin lämmittäisi yhtiön joulusaunan ja pitäisi pihan siistinä kulkea. Niin ja olen luvannut Annille viedä hänet hautausmaalle aattona, kun hänellä ei yksin enää tuo kulkeminen talviliukkailla ole turvallista". Siinä sitten sai Kirjastonhoitaja kakistetuksi, että "Minulla on yksi ongelma, nimittäin en osaa kiinnittää taulutelevisiotani seinälle. Olisikohan mahdollista pyytää apua vaikka nyt on jouluaatto jo melkein. Voisin laittaa pienen iltapalan siihen samalla". Jo vain alkoi lumenluonti tuntua julhalta ja Tane kiitti ja lupasi auttaa, totta kai... Kun Kirjastonhoitaja oli häipynyt, Tanelle tuli kiirus. Kukaan muu ei osaa tässä nyt  auttaa kuin Baarin Isäntä, jolla yleensä on neuvot kaikkeen. " Noo, Tane, nyt sitten pistät parastasi. Muista, että menet TV:tä asentamaan, mutta luvattu iltapala mielestäni merkitsee sitä, että nyt on käytävä kukkakaupan kautta. Muista että kukkapuskia on moneen lähtöön: vieraskukkaset ensivisiitille, kosiokukkaset riiamisen alkutaipaleilla ja sitten vielä katumuskukkaset, kun paha päivä koittaa. Tässä on nyt kyse ikään kuin ensivisiitistä. Pyydä ruusuja, pitkävartisia ja sano ,että tulee tarkalle naiselle, johon haluat tehdä hyvän vaikutuksen. Niin, ja koita vielä saada parturi tälle päivää ja muista laitaa kauluspaita, vaikka menetkin hommiin sinne, kravatti on jo liiallista".

Näine ohjeineen toimi Tane ja kun illansuussa sitten  TV.tä asennettiin oli tunnelma hiukan jännittynyt.

Kukkapuskaan oli   kauppiaalta  sujahtanut ruusujen lisäksi muutakin lajia (kirjahyllyn tason päällä oikealla), mutta Kirjastonhoitajalle mikä tahansa kimppu olisi kelvannut.  Pöytä notkui herkkuja, oli suolakasta piirasta, juustoja, lohisalaattia ja

vielä kakkuakin. Illan päättyessä olikin sitten sovittu yhteisestä joulurauhan julistukseen menemisestä. "Onhan Annillekin mukavampi, että on miehisen avun lisäksi myös naisseuraa", totesi Kirjastonhoitaja ja mietti jo seuraavaa siirtoaan. Kutsui siinä sitten samalla Tanen omaan joulupöytäänsä aatoksi. Kun nämä asiat oli sovittu, lähti Tane illan päätteeksi pihalle lumitöihin, piipahti myös Huikka ja Kulauksessa ja kaikkien hämmästykseksi tilasi vain pienen - kahvin.

Pankinjohtajalla ja Rouvallansa on joulukahvit katettu. Hyvää tahtoa on ilmassa, sillä Rouva on kattanut pöytään myös tuhkakupin ja tulitikut. Saa Pankinjohtaja joulukahvinsa oikein sikarilla maustettuna.

K-kauppiaan joulunalusaika on kiireistä. Vaimonsa Hoitaja on onneksi vapaalla työstään aatonaaton ja aaton ja on ehtinyt hiukan joulua valmistella.

Neljännessä kerroksessa ei olla edes kunnolla alussa. Moderni teräksinen baaripöytä saapui liian aikaisin, samoin jääkaappi.Pariskunta  teki niin kuin on jo monena vuonna tehnyt. Otettiin lento Thaimaahan ja nautitaan auringosta siellä.

Villa Charlotten Rouvan joulupöytä on myös katettu.

Näytttää siltä, että joulun sopii nyt tulla.