Olen innolla seurannut muutamissa blogeissa mitä herkullisimpia ja ihanimpia synttäriswappeja, joiden toimintaperiaate likentelee ilmeisesti joulukalenteriswappia (oma päätelmä). No, päätin, että voi kai sitä itsekseen taas kerran swappailla... ja niinpä alkoi uutta pikkutilpehööriä kerääntyä sillä perusteella, että tämä on syntymäpäivälahja itselleni (vink, vink). Kävimme muuten Mieshenkilön kanssa myös ihan ulkomailla asti tämä asia mielessä - emme Tallinnaa pidemmälle edes yrittäneet, sillä siellä tunnetusti on korkeatasoista käsityön taitajaa...

Kuvassa näkyy koko "swappini", joka yllättäen laajentui hurjasti, kun ystävät muistivat syntymäpäivääni, joka on tänään. Edessä vasemmalla työtoverini Eijan (kirjoittaa Nukkekotilehden ahvenanmaalaisesta suvusta) tekemät Reinot, niiden upea laatikko ja kaunis kortti. Kukkarattaat ja niiden takana penkillä oleva laatikko ja pikkunalle sekä seinällä oleva auringonkukkataulu ovat ikiomalta postitäti Gittalta.  Pronssiset elefantit lattialla, piskuinen pöllö kirjan päällä ja komea hevonen ovat tyttärenpoikien tuliais-synttäripaketti Puolan Gdanski-Sopot-Gnydia - matkalta. Kitarakello (toimii siis) on oma löytö ihan SOKOS tavaratalon krääsäosastolta. Seinän puiset figuurit ovat Tallinnasta, samoin lasinen "eläintarha". Kulmapenkki on todellinen löytö viime viikolla Huutonetistä. Se odottaa tuunaamista eli päälistä.

Tässä likempää tuo Gittalta tullut nallukka ja sen kertakaikkisen upea laatikko - ja entäs nuo elukat sitten? Ovat Tallinnan matkalta ja kuulema Tartolaisen lasitaiteilijan töitä.

Entäs tämä sitten - aivan hurmaava kärri kukkineen. Kärri on rautaa,hieno kun mikä - menee Villa Charlotten Rouvan tulevan pihakatoksen somistukseksi. Pikkunorsut tulevat olemaan kirjatukia.

Tässä Reinot lähempää. Taustalla on Tallinnan laivan kuohuviinin korkkeja päälipaperit tarkoin säästettyinä. Joskus nekin ovat muuta kuin korkkeja... Niiden päällä on "Toroskan" syntymäpäiväkakkuja, joita juhlan kunniaksi itselleni tilasin yhden ja kaupantekijäisenä oli  mukana toinen.

Tässä nuo norsut, pöllö ja hevonen  vielä hiukan paremmin näkyvät. Ja jos jotakin kuvaa ei oikein kunnolla näe, seuraavassa apuväline näkemiseen:

Väkersin silmälasit, näistä vielä puuttuu linssit. Lasit on väännetty rautalangasta ja lakattu mustalla kynsilakalla. Ja kultahile  tuossa yläaisassa kiiltää ;D. Tässä vaiheessa mukavaa Juhannuksen odotusta, rauhallista sitä  itseään ja kivaa kesää kaikille!