Meinasi Villa Charlotten Herran hermot pettää.  Rouva keksi laajentaa uutta Vanhain Tavarain Liike Aito ja Kallista! "Tilaa on saatava kaikille aarteilleni", totesi Rouva. Eikä sekään riittänyt: hän totesi haluavansa tuon 50-luvun kerrostalon kellarikerrokseen tummat kattoparrut näkyviin. "Näkyviin", parahti miehensä,"Eihän tuollaisessa kerrostalossa ole mitään kattoparruja!" Totesi kuitekin salamannopeasti itsekseen, että rauhan säilymiseksi olisi kaikki keinot käytettävä... "Eikös se Pitsilinnan talonmies olisi oiva mies tuohon urakkaan?", murahti näennäisen rauhallisesti aamiaslehtensä takaa, kun Rouva sinnikkäästi piti visiostaan kiinni ja sitä paitsi liikevaihdon kannalta mitä kannattavimmalta idealta. "Pitää katsos kultaseni luoda brändi", hän sanoi, "Minun liikkeeni brändi on sellainen, että se antaa hienoisen alankomaisen vaikutelman", ja alkoi saman tien näpyöidä Tanen numeroa Nokiastaan.

Ja eikös vain tuo jo lähes restauroinnin mestari (henkilökohtainen miehinen arvio) Tane taikonut liikkeen katonrajaan likipitäen aidon oloisen parrun...

1247757044_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

"No niin, siinä saa Rouva roikottaa lamppujaan ja mitä muuta haluaa", tuumi miekkonen luulleen urakan olevan ohi... Mutta ei. Rouva näki heti, että (taas) oli työ tehty hiukan sinne-päin-tyyliin: parru oli liian lyhyt ja se oli pingotettu kauniiden kattolistojen päälle! "Mihin minä joudun tuon miehen kanssa",  raportoi hänen liikkeen yläpuolella viimeistelyjään tekevälle Galleristille. "Laita mies tilaamaan uusi parru ja suorita palkkio vasta kun on kunnollinen", tuumi tyynesti tämä kaiken läpikäynyt Galleristi. - Ja niin tehtiin...

1247757066_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Parru todellakin tuli katkottua liian lyhyeksi ja se siis pitää uusia. Siinä roikkuvat Lahdesta ruotsalaisilta ostamani öljylamppu, Huutonet-löytönä kaunis lyhty, kirpparilta nätti koru ja itse väkerretty pikkuvalaisin. Rosaan vivahtava valaisin on Huutonet-löytö sekin.

Sillä välin Rouva aloitti naapurihuoneen valloituksen...

1247757278_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kaupan viereisestä tilasta piti tulla milloin Kauneus Salonki, millloin Lääkärin Vastaanotto, mutta se saa nyt jonkin aikaa kuulua Vanhain Tavarain Liikkeeseen. Suurin osa kalusteista on Huutonetistä. Lattialle laitoin alkuperöisestä ajatuksestani poiketen Bilteman lautaa - väri enää on kysymyskerkki, vaaleaa vai tummaa - siinä pulmaa! Takahuoneen lattialla on ruudullista "laattaa", joka tarkoittaa sitä, että aikanaan siitä saattaa tulla esim WC. Nyt se on pahasti kesken, kuten on myös naapurihuoneen takatila.

 "Mistä ihmeestä tätä rompetta löytyy", jupisi Tane kamoja kantaessaan , kuitenkin enempi itsekseen, sillä naapuritilan lyhyt parru kiusasi miehen mieltä. Tämä tilan parru oli huomattavasti lyhyempi jo autosta otettaessa ja sen suhteen olikin miettiminen. "Mitä jos sen laittaisi vinosti tilan poikki", ehdotti hän  vaatimattomasti. "Ai tarkoittaako Tane siis diagonaalisesti" tarkensi Rouva, ja hyväksyi idean saman tien.

1247757181_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Välioven päällä oleva kaunis pitsiliina on Huutonetistä, sen alla pilkahtaa roikkumasta korvakoru. Seinällä oleva "ovikello" on muistaakseni Lontoosta. Tai Lahdesta - paha kyllä, kirjanpitoni ei ole nykyisin ajan tasalla, ja se on harmillista. Päällekkäin olevat tulitikkurasiat  sängynpäädyssä ovat Turun iltatorin mainio löytö (0,50 euroa).

1247760544_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kakluuni on Huutonetistä sekin, Pikkuiset hevoset Tukholmasta Cillan kotimyymälästä, käyrätorvi Ruskon suunnalta sisustusliikkeestä. Kuparise n tratin alkuperää en enää muista.

1247757216_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Lipaston päällä seinustalla on "Hollannista" löytynyt keittiön koukusto. Laatat ovat löytö Porvoon Quantista (ei enää valiettavasti toimi). Ne on liimattu Bilteman "lautaan", johon naulasin pikkiriikkiset naulat. Kauhat ovat saksalaiset, löytyivät Hobby Pointista. Kaulin on muuten metallia! Tapetti on peräisin Suomen MS-liiton Enonkosken alueelta, Pytinki-nimisestä työväen asunnosta, jota liiton henkilökunta voi kesäisin vuokrata lomallaan. Koko tila ja sen rakennukset ovat Museoviraston suojeluksessa ja esim. tapetit sen sinne hyväksymiä  - ja kuinkas ollakaan, sitä löytyi vintin portailta pikkupala...

Illan päätteeksi saattoi Rouva remppaporukkansa todeta, että valmista oli - mutta vain melkein. Edelleen on mietinnässä tuo oikean puolen lattia - siihen oli ajatuksissa kuusikulmainen laatta, mutta ei taida oikein sopia valitun tapetin kanssa... Oikean puoleiseen huoneeseen Rouva havittelee vielä seinähyllyä. "Odotan kovasti Forssan korkealaatuisia antiikkimarkkinoita", kertoi hän Galleristille. "Sieltä voin löytää jonkin sopivan". Siitäkös Galleristi innostui ja lupasi lähetä mukaan seuraksi, "Vaikka eihän sitä tiedä, jos minäkin löytäisin viittä vaille valmiiseen Galleriaani jotain sopivaa".

1247757323_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

"Eiköhän juoda kahvit tämän päälle", sanoi Galleristi ja kutsui Rouvan ja lisäksi myös Pankinjohtajan Rouvan antamaan arviota parin uusimman veistoksen sijoituksen suhteen. Otettiin myös lasi laadukasta valkoviiniä - sentään kesäilta ja aurinkoinen ilma ja kaikki...