Onneksi joskus työmatkailuun voi yhdistää annoksen kulttuuria, etenkin kun joulukuisen Lontoon lomamatkan (Kensington Dolls House Festival) aikana en ehtinyt kaikkea tarpeellista kokea (ja hankkia...).

 Vai mitä mieltä ollaan: Kuvassa oleva leipomusvehje ja vielä tekeillä oleva jauhopeitteinen kakku, lasikarahvi laseineen ja alustoineen on Pollocks Toy Museumin puodista. Kenkä ja sininen patsas ovat British Museumin edustalla olevasta turistikaupsta (kengästä en tiedä mihin menee, voisi olla vaikka Galleristin avajaisten moderni teos?). Muut ovat British Museumin myymälästä: Hippo yhdistestään muinaisen Egyptiin, Taweret jumalattareen, sen uskottiin tuovan onnea ja  kissaa pidettiin Bast jumalattaren ruumiillistumana. Takana oleva pullo puolestaan on ollut aikanaan japanilaisessa kimonossa (kimonossa ei ole taskuja). Tarun mukaan tässä pullossa oli "lääkettä" eli sakea. Pulloa kiertää kaksi "myyttistä juopunutta miestä". Nämä aarteet sijoittunevat Galleristille ja osa Villa Charlotten Tehtailijalle.

Kiehtovin löytöni oli kuitenkin viime tipan havainto Pollocks Toy Museumin pienessä eteistilassa, sen seinällä olevassa virtiiniissä:

Nuoren miestaiteilijan metalliset nuket ja papukaijan "keinu" (oikeasti lintu liikuu). Nukkien raajat myös liikkuvat isommasta nivelestään. Kuva ei tee niille oikeutta, ne on maalattu erittäin kauniisti ja taiteilijan nimikirjaimetkin laitettu kengänpohjiin.

Pitää vain todeta, että matkailu avartaa - ja niille, jotka suunnittelette Lontoon matkaa toukokuulle - älkää kaikkea aikaa olko vain siellä Kensingtonissa - laittakaa ohjelmaanne tuo pikku lelumuseo - sitä ette kadu!