Pitsilinnan Vanhain Tavarain Liikkeen Aito ja Kallis ja Galleria Bastetin edustalla kävi hyörinä. Villa Charlotten Rouva, Galleristi Judtih af Nådendahl-Åbo ja Pankinjohtajan Rouva seurasivat tyytyväisinä, kun paikallisen Puutarhaliikkeen auto kaarsi pihalle. "No niin ystäväni, nyt me saamme lopultakin sen katoksen, josta on ollut puhe", tuumasi Rouva tyytyväisenä. "Kun tämä tulee kuntoon, on kaupungissa taas kerran puheenaihetta, sen verran tasokkaasta ulkokahviosta on kyse. Uskon, että sen ansiosta molemmat liikkeet saavat myös uusia asiakkaita", myhäili itsekseen ja mittaili tulevan katoksen paikkaa. " Nå men herregudändå", kuului kohta. "Titta på nyt tuonne, mitä ihmettä händer där vid Huikka ja Kulaus", parahti Pankinjohtajan Rouva kauhuissaan..

Pöytä on rakennettu Belgiasta ostetun tiilitalon (kerran rakennetun ja kerran puretun) osista. Oluttynnyri on Huutonetistä. Grilli alan liikkeen osto.

"Siellähän on jonkinmoinen katos ja grillikin savuaa niin, että ei kohta eteensä näe", totesi Galleristi omaan vakaaseen tapaansa.  Villa Charotten Rouva veti henkeä, "JAHAS, tätä jo epäilinkin, kun Tanea ei aamupäivällä näkynyt. Taitaa nyt olla niin, että Tane ja porukkansa ovat ikään kuin lainanneet meidän ideamme ja pystyttäneet tuon keitaansa minua konsultoimatta". Rouvat lähtivät Villa Charlotten Rouva etunenässä kohti vihertävää varjoa.

Grilliherkut ovat tunnettua "toroskaa", pizzapalat ovat Turun kauppahallin Hallittaresta, keltaiset tuolit ovat Huutonetti löytöjä, valkoinen muistaakseni paikallisen askarteluliikkeen valikoimasta. Katoksen jalka omaa tuotantoa, siinä on käytetty ns raudoitusrautalankaa.Lokki on askartelukaupan löytölaarista.

"Ja vielä lokki kaupanpäälisiksi", totesi Rouva matalla äänellä, "Ruikkii koko pihan ja kivijalkani, kirkuu aamuviideltä ja kohta tuo kaverinsakin paikalle. MISTÄ ON KYSE?"  Tane, Opiskelijanuorukainen ja Baarin Isäntä olivat viattoman näköisiä ja koittivat parhaansa mukaan istua suorassa. "Jaha, on tainnut kuuma ilma vaatia enempikin nesteytystä", totesi Rouva silmäten näköpiiriin osuvia nestesäiliöitä ja kiersi baarin edustaa pahanenteinen ilme kasvoillaan. -"No, me ajattelimme  järjeshtää kunnon talkoot Rouvan Liikkeen etupihan katokshen pyshtyttämisekshi ja Huikka ja Kulaush voisi käyttää shamaa katosh ideaa", totesi Tane ja lisäsi, "Nimittäin, josh Rouva meinaa, että Liikkeen katosh ja pöytä valmishtuvat ,on pidettävä kiirettä, ja mikä muu vauhtia talkoohankkeishiin laittaa, kun kunnon tarjoilu", lisäsi ja koitti olla vilkaisematta Opiskelijanuorukaiseen, joka samalla tiedotti, että katos saatiin edullisesti Tivoli Sariolan jäämistöstä. "Nå de va kiva idea de", silotteli osaltaan Pankinjohtajan Rouva, joka kotitalousopettajana oli ravitsemuksen merkityksestä Tanen kanssa täysin samaa mieltä, vaikka tarjolla olevat käristetyt makkarat ja rasvaiset pizzanpalat eivät suomalaista hyvän ravitsemuksen suositusta täysin noudatakaan."Hyve ruoka, bättre mieli", totesi hän vakuuttavasti.

"Kyllä tämä grillaus mielestäni on  kuitenkin kaupunkimiljöössä hieman epäilyttävää", jatkoi Rouva, "Etenkin kun siitä muodostuva rasvankrääsä nousee Villaan. Ja paperilautaset! Eihän täällä yksikään itseään kunnioittava ihminen voi kunnolla syödä, valuvat ruuat syliin moisista", yritti vielä ollen kuitenkin jo salaa ihan tyytyväinen miesten ajatukseen ja aikaansaannokseen. Olihan perimmältään kyse siis hänen Liikkeensä edustan katoksen pysytyksen vauhdittamisesta. Sitäpaitsi (tätä hän ei miehille aikonut ääneen tunnustaa), tämä baarin edusta kyllä peittoaa hyvinkin viimekesäisen kesäkeitaan likaisen pirttipöydän ja ison riemunkirjavan aurinkovarjon.

"No, ehkä Tane on oikeasssa", totesi  ja ojensi jo omaa mukiaan kohti oluthanaa (pitihän sitä toki tarjoulun laatu varmistaa) ja lisäsi,  "Ei sitten liikaa juomia, että huomenna ollaan kaikki taas rakennuskunnossa, nimittäin katoksemme tuli hetki sitten tuonne Liikkeen edustalle ja sen asennus olisi vielä tämän illan tehtäviä"

Baarin Isäntä oli tyytyväinen, sillä aurinkoinen talkooväen juhlasää lupaili kulutuksen suhteen hyvää tuottoa. Illemmalla siirryttiin sisätiloihin, Opiskelijanuorukainen innostui soittamaan saksofoniaan, muut pelasivat biljardia ja nauttivat baarin antimia. - Miten kävi Liikeen edustan katoksen? Sen aloituskin  jäi pahasti kesken, nimittäin keskeisenä rakentajana toimiva Tane toimi enempi hanapuolella... ja nukkui seuraavana aamuna raskaasti pommiin.

Tässä tuleva Liikkeen edustan kesäkahvion ulkokatos: Se on alunperin oman kotipostin löytöjä. Postissa on parhaillaan myynnissä "rustiikkisia" kivoja tavaroita,  ja tämä katos on lasisen purkin kansi. Itse asiassa mukava kotipostin pomomies lahjoitti hiukan matkassa vauruoituneen kannen minulle todeten, että "eikös tämä ole ihan kuin joku huvimajan kansí". Ihanaa ja ihmisystävällistä suhtautumista henkilöltä (ja miessellainen), joka on vain sivusta seurannut, kun asioin postissa ja välillä vertailen harrastuskokemuksia oman Kupittaankadun postitäti Gittan kanssa. - Vihreä astia on aamupäivän löytö jäätelökioskilta.Oli pakko ostaa pehmistä, jotta sain tuo rasian - se kun oli heti niin kovasti katoksen näköinen sekin.