"Jo vain saisi pojat helle hellittää", tuumi Tane ja pyyhki olutviiksiään Huikka ja Kulauksen hienolla terassilla. "Meinaan on Mallinalku ja Kiekkoilija päättäneet aloittaa sen  kylppäriremonttinsa parhaaseen kesäaikaan", totesi liki alakuloisesti, sillä se tietää töitä Tanelle, joka on koko kesän "ottanut " enempi -vähempi rennosti. "Pitää sanoa pojat, että tulossa on todella erikoinen luukku", sanoi vielä lievän paheksuvasti. "Lattia maalattiin eilen ja on kuulema niin trendikäs, NIIN trendikäs"

"Ihan on mustaa vaan, leveää lautaa näkyy harrastavan tämän suunnittelija", totesi tämä remonttia koordinoimaan pyydetty mies. Asianlaitaa ei myöskään tunnut käsittävän Galleristi, joka porraskäytävässä kulkiessaan onnistui näkemään lattian värin vaihtumisen. Tyytyväinen ei ole myöskään Kirjastonhoitaja, joka pelkää, että kotispa aiheuttaa vesivahinkoja - hän kun asuu tämän tulevan luxus-kylpyhuoneen alakerrassa. Epäilyjä ei suinkaan vähennä se tosiasia, että hän  tietää, kuka  hankkeessa on taloyhtiön osalta ns puuhamies.
 "Ei ole pojat rahaa säästetty, kun näitä materiaaleja on valittu, tohkotti Tane, kun seuraavana aamuna näki ison rekan tuomassa  graniittipalasia ja valtaisaa mustaa marmorilevyä. "Ei näköjään tavallinen "pukkila" enää ole mitään" totesi, kun avusti ammattilaattamiestä seinän asennuksessa. Harmikseen kuitenkin kuuli Mallinalun selostavan, että "Kokeillaan nyt myös puuta, kahtaa väriä,  ja sitten sen kanssa vastapäätä tavallista valkoista laattaa, näin juuri semmosen Sisustus Lehdessä ja oli hieno. Kiekkoilija on luvannut, että muuttaa saa, jos en sitten tykkääkään"  (= työtä ja taas työtä Tanelle, joka tietää Mallinalun alati muuttuvat suunnitelmat entuudestaan).

Tummahkoa balsaa

Niinpä sitten miekkosemme joutui kuin joutuikin vaihtamaan yhtä seinänpätkää vaalesta tummaan ja takaisin. "Ihan on helle tainnut tuon missukan sekoittaa, kun seinän puun väri tuntui maailman isoimmalta asialta - naiset on kummia", totesi ja yritti saada katsekontaktia Huikka ja Kulauksen kesätyöntekijään.

Tässä vielä käsittelemätöntä balsaa kokeeksi - kumpi parempi...

"Kummallista kyllä, tähän moderniin tilaan kelpaa sitten kumminkin Högforssin sitruunankeltainen ruosteensyömä vanha amme ja tuo rikkonainen lavuuari",  ihmetteli jo Galleristikin, jolla sentään on tietoa sisustuksen nykysuuntauksista. "Mistä ihmeestä noin suureen lavuaariin löytää asialliset putket ja hanat", pohti samalla, kun soitti Kirjastonhoitalle tilannekatsauksen. K-kauppiaan rouva Hoitaja tuli myös lomaltaan tätä ihmettä katsomaan ja mietiskeli itsekseen, että  Mallinalun ja Kiekkoiljan tuleva kylpyhuoneen remontti taitaa kustantaa enenmmän kuin heidän  suhtkoht vaatimaton koko asunnon remontti...

 "Vessanpyttyä ei ole vielä pojat näkynyt", mainosti Tane iltapäivällä huurteista nauttiessaan. "Voi olla että se saapuu eri kuljetuksella myöhemmin. Meikämanne lähti lakisääteiselle tauolle, joka näillä helteillä merkkaa joka tuntiin yhden tuopillisen lepoa, mieluiten viileässä. Ja jos ei ole tila viileä, niin viileät nesteet korvaavat sen puutteen" , tiesi ja pyysi toisen samanlaisen... Tältä päivältä remontti ainakin Tanen osalta taisi olla tehtynä.

Kotispan kalusteet ovat Huutonet-löytöjäni, suihkukaappi on veljeni taituroima, omassa lasinpolttouuniissaan hän näitä aika monta väänteli ennen kuin onnistui. Se on todellakin kokoamista ja korotusta vajaa. Lattia on Bilteman lautaa mustaksi maalattuna. Seinillä nukkekotikaakeliarkkia kontaktimuovia (graniitti), tapettia (marmori) ja balsaa. Katto on toistaiseksi vain maalattu valkoiseksi.