Leskirouva oli pyytänyt Tanea ja Opiskelijanuorukaista hätiin. Kannettavaa ja siirrettävää riitti ja hiukan mielialaa masensi sähkömiehen yllättävä poissaolo.  Kuulema muita töitä, ihmetteli Leskirouva mielessään ja päätti yrittää viikonlopulla uudestaan.

 

Näin on, Mieshenkilön muita kiireitä kunnioittaen pitää vaan odotella, että johdotukset saadaan loppuun asti vietyä.

"Suurin piirtein ovat huonekalut paikoillaan", totesi tämä ystävällisyydellä ihmiset toimimaan saava kamreeri. Tanelle päivä kovasta puuhasta huolimatta muodostui mieluisaksi. Hänelle selvisi, että Leskirouva oli kissaihmisiä. "Jo vain alan pitää tätä rouvaa arvossaan", mietti mies ja oli jopa ehtinyt esitellä  omat kissansa, Rontti Simon ja Otto Kamun rouvalle huonekalujen kantamisen lomassa.

Kissat ovat turkulaisen Arja Välkyn ("Turun flikoista" ) minulle tekemät.

"Kissat ovat minulle hyvin rakkaita", kertoi rouva ja pyyhkäisi silmännurkkaansa". Tuo vaalea, Viljo, on edesmenneen mieheni minulle antama  rotukissa ja tuon harmaan maatiaiskissan, Martin, me löysimme poikasena mökin verannan alta muutama vuosi sitten. Ovat hyvät ystävykset, vaikka taustat ovat niin erilaiset", totesi ja iloitsi mielessään, kun huomasi kissojensa pitävän Tanen rapsutuksesta.

Hieno syttötuoli on Loten   taitavista käsistä. Hylly on omaa tekoa, tosin tuo kannatin on Titan  jyrsimä.

"Tyttäreni Projektisuunnittelija ostatti tämän syöttötuolin ja sanoi, että kun perheen nuorimmainen tulee mummolaan, on syöttötuolin oltava kunnollinen - ja tyylikäs. Luulen että se on tyttäreni  pääasiallinen vaikutin tässä asiassa... Minä hieman pidän tätä liika modernina, mutta eipä tässä nyt muukaan auta. - Voisiko Tane tai Opiskelijanuorukainen porata minulle tuon hyllyn?"

Tarjoilupöytä on  Marian käsialaa.

"Tuo seisova tarjotin on matkamuisto yhteiseltä matkaltamme. Itse en siitä niin hirveästi ole pitänyt, mutta mieheni sitäkin enemmän. Viljo ja Martti siinä taitavat enemmän kiipeillä kuin minä sitä sen varsinaisessa tarkoituksessa käytän", kertoili rouva, kun huomasi miesten sitä hölmistyneenä katsovan.

Aaltovaasit ovat Titan tekemät ja lintu on markkinoilta  ja sen on tehnyt Marja-Leena Autio. Pöydällä olevva lasinen tuikkualusta on veljeni "stuudiolta".

"Aallon vaasit laitan nyt  esille", tuumi rouva itsekseen ja asetteli vielä vuosilinnunkin kunniapaikalleen. " No niin miehet", totesi Leskirouvamme, "Nyt minä keitän kahvit ja laitan teille tonnikalapiirakkaa ja tuoretta pullaa pöytään".