Ihanaa, kun ystävät muistaa semmoisenkin päivän, kun nimpparit. Meillä oli kerhoilta eilen (meni taas Puutorinvessa pykälän eteenpäin) ja sain yllätyksiä:

Kerhokavereilta sain mielestäni kerberakimpun (kiitos Arja, ovat lempikukkiani), kauan haaveilemani emalikannun ja siinä kukkaset (kiitos Merja).  Titalla  óli ollut  kassiurakka eli saimme kaikki valita hänen  isosta valikoimastaan itsellemme kassit. Minä halusin mustan (ja se olikin Titan 5 vee pojan tekemä, HIENO) ja tuon keltaisen. Työssä oli Eija V (tuttu Nukkekotilehden Bomanssonien laivanvarustajaperheen talon rakentaja) laittanut pakettiin oikein Skomakaren  tekemän pikkulaukun (tuo jossa on lukko)  - ja mikä pussi oli myös tehty!

Pitää tässä samassa myös raottaa kerhomme rakennusurakan vaiheita: Turun näyttelyyn tuleva Puutorinvessa on raameissaan. Tuo pyöreä (entinen yleinen käymälä) Turun Puutorilla sijaitseva pubirakennus  on  1:30 kokoisena 40 cm läpimitaltaan. Kiitos Titan puolisolle, Istolle, suuresta avusta tämän pömpelin rungon ja sähköistyksen kanssa.

Tässä runko, ja paitsi reunoilla, niin sitten myös tuolla keskellä kolossa istutaan ja nautitaan...

...vaikka Dry Martinia oliivin kera (Arjan tekemä, lasi ja tarjotin on ostettu tätä varten).

Ja ihan Brysselistä asti joulukuussa on tuotu Vessan baaritiskin komein mies, Manneken Pis pienoismalli (oikeassakin pubissa semmoinen tiskillä on). Baaritiski ihmeineen on Arjan vastuulla ja vakuutan, että hienoja drinkkejä tulee olemaan tarjolla!

Ja miten sinne vessaan pääsee? Vaikka ensin Förillä joen toiselt pualelt toisel ;)

Föri vaiheessaan (ihan valmiista ei ole kuvaa, otetaan ja esitellään sitten myöhemmin)

Ja mikä siellä Aurajoen aalloilla pilkottaa?

Tässä matkaajia. Etualalla ryhmä japanilaisia turisteja. Pipopäinen herra on näyttelymme suojelija , förin äijä, turkulainen toimittaja Markku Heikkilä suositussa roolihahmossaan. Huomatkaa förin siivooja keltaisessa asussaan. Hahmo ja pölynynimuri vat Arjan luomat, imuri on pähkinästä (vai oliko tammenterho, en muista).

Saimme sunnuntaina ison urakan päätteeksi luoduksi Nukkekotiyhdistyksen ja Turun harrastajien yhteisen juhlanäyttelyn,  Mini Turku - Nukkekoti Asuntomessut  17.-14.8.   Turku2011 www sivuille. Lupaan kaikille , että se on hankalakäyttöinen linkki.Tässä lyhyt oppimäärä perille pääsemiseksi.

Googlaa Turku2011  -  tai mene tästä http://www.turku2011.fi/  -    saat näkyviin Etusivun; Klikkaa siitä Kalenteri  ja mene hiukan alaspäin, kunnes tulee musta palkki - sitä pitkin oikealle, kunnes tulee Turku2011 ja sen vieressä Muut tapahtumat; Klikkaa Muut tapahtumat ja rullaa alaspäin, siellä ollaan. Järjestelmään ei ole (toistaiseksi, pyydetty on) mitään hakusanamahdollistuutta. Löytyy myös ruotsiksi ja englanniksi, niiden käännösten tarkistuksesta iso kiitos  Tiinalle.

Jos teillä on linkkejä/tuttuja esim Miniatyrvärlden -lehteen ja esim Englannin lehtiin, laitakaa iloviestiä eteenpäin - kesäretki Suomeen ei olisi ollenkaan huono asia.  - Näyttelyn kaikki selosteet ja varsinainen messuluettelo tulevat olemaan suomen lisäksi ruotsin ja englanninkielellä.