Pyhäinpäivälle sopi hyvin jouluteemalla varustettu rauhallinen askartelutuokio hyvän ystävän kanssa. Ohessa lähtökohta:

Tavoitteeseen pääsemiseksi tarvittiin erilaista puumateriaalia tulitikusta Bilteman laudan ja hammastikun kautta tähän grillitikkuun (epämääräinen lastukasa on kahden ensimmäisen tunnin kokeilujen tulos).

Tässä on jo oikea materiaali, kouristuksenomaisesta otteesta välittyy aamupäivämme intensiivisyys. Jos tästä ei tule jännetupentulehdusta niin ei sitten mistään!

Tässä se on, valmiina neljän tunnin jälkeen, lopultakin...

Ja tässä mallin kanssa:

Mallina on  veljeni minulle koulussa noin 35 vuotta sitten tekemä Tuomaan risti, joka on tärkein joulukoristeeni. Vuosi toisensa perään se saa kunniapaikan joulumme tunnelman tuojana. Ja sillä on kaikki nämä vuodet ollut aina sama laatikko, josta se varovasti ja kunnioittaen jouluna esille otetaan.

Vietimme tämän puuhastelun kanssa 4 tuntia. Kun laskee kahden ihmisen työmäärän, päästään 8 tuntiin. Lukematon määrä kokeiluja, pohdintaa, purinaa, murinaa, välillä urakkakahvit ja eikun taas yrittämään. Prototyyppejä tuli ainakin 15 ennen kuin yksi onnistui edes "sinne päin". Tositteeksi puuhasta tässä valikoima kesken kaiken katkenneista, toispuolisista tai muuten omituisista tikunpäistä. Kuvassa  on melko keskellä mallinnos siitä, josta itse idean sain: tulitikkua, johon oli nuo koristeet tehty paperista. Ei ollut  mielestäni sitten kuitenkaan tarpeeksi herkkä, koska tulitikku on aika paksua tähän hommaan ja paperista en saanut tarpeeksi "herkkää".

Tässä vielä kokoelma päivän yrityksistä ja sitten tuosta valmistuneesta:

Nyt on sitten Tuomaan risti. Luulen, että siitä tulee Villa Charlotten Rouvan tärkeä joulun perintökoriste kauniin himmelin lisäksi. Ainakin aion säilöä tämän yksilön yhtä tarkasti kuin veljeltä saamani ristin, niin hieno se (omasta mielestäni) on. Aion etsiä sille arvonsa mukaisen rasian, jotta se sitten myös ehjänä säilyy. En meinaan ihan heti uusia ala yrittämään. Sen verran oli kovaa puuhaa.