"Voi hyvänen aika sentään, oletko nähnyt tätä, nytkö se mainos jo ilmestyi",  touhusi Villa Charlotten Rouva aamupalapöydässä, ja ennen kuin Herra ehti sanomalehden takaa reagoida, sanoí perään, että "Olenko  muistanut kertoa, että meidän talomme on yksi tämän asuntomessualueen taloista". - Ei vieläkään reaktiota, näyttivät vaalitulokset kiinnostavan enemmän... "KUULETKO SINÄ, meidän kotimme on yksi tämän messun taloista" ja leväytti messuesitteen miehensä lehden ja kahvikupin väliin:

"Mitä ihmettä sinä olet mennyt lupaamaan", sanoi Herra kerrankin aika lailla tomerasti, mutta hiljeni alkuunsa, kun tajusi tutun päättäväisen ilmeen pöydän toisella puolella... "Me voimme asua tuon kuusi viikkoa minun perintö mummonmökissä, sehän on romanttistakin", totesi Rouva osoittaen, että asia oli aika lailla valmiiksi mietittynä. "Romantiikka on kultaseni kaukana, kun vesi on kannettava sisään ja ulos eikä ole suihkua saatikka sisävessaa", yritti Herra vielä, mutta tiesi yrityksen turhaksi. Nousi sitten osoittaen tyrmistyksenä itselleen harvinaisen  päättäväisellä tavalla ja mietti jo Huikka ja Kulaus mielessään, että soittaa Pankinjohtajan paikalle miehistä konsultaatiotra varten. Kuusi viikkoa ulkohuussin varassa ei tätä tehtailijaa viehättänyt... " MIHIN SINÄ nyt menet", kysyi Rouva, "MInulla on sinun Pääsiäisherkut katettuna valmiiksi", maanitteli ehkä hieman miehensä poistumisaikeista huolissaan...

"Mämmiä ja suklaamunia, niistähän sinä olet aina pitänyt", yritti vielä. "Ei auta nyt eukkoseni, nyt tarvitaan pari miestä väkemämpää ja sitten viisaan toverin apua", tuumi Herra itsekseen samalla, kun alkoi painella Pankinjohtajan numeroita Nokiaansa.

Rouva ei asialla kauaa mieltään kiusannut. Soitto Gallerilsille, Leskirouvalle ja Pankinjohtajan rouvalle tuotti tulosta ja kohta  rouvakerho oli pöydän ääressä herkkuja napostelemassa. "Jag måste säga, siis pite sanoa, että olen jätte glad, att teiden hus on mukana tässä Bodstadmässanilla.  Jag också var intresserad av  mässan, mutta min make sano, että  aldrig  ja kun hen sen sano, ei siinä hjalppa edes köttfärs med smör porkkanat på, de är visst de", totesi Pankinjohtajan Rouva posken punaisena, sen verran oli tuohduksissaan miehensä ymmärtämättäömyydestä. "Mite jos mine hämta ny lite arrakki punssi? Se passa väldigt bra med mämmi", totesi ja lähti kotiinsa jaloa juomaa noutamaan.

Niin soljui Pitkäperjantain ilta, herrat rauhassaan Huikka ja Kulauksessa neuvonpidossa ja rouvat aistikkaasti (messutermi, tiesi Villa Charotten Rouva) katetussa Pääsiäispöydässä. "Skål på den saken", totesivat Rouvat arrakkipunssin kanssa ja laativat hyvässä yhteistyössä tulevien asuntomessujen ajalle suunnitelmia.

Näillä mietoksin, Hyvää Pääsiäistä kaikille bogissani piipahteleville. Kuvien herkut on kaikki   Jatan  keittiön tuotteita.

Tässä linkit  rouvien kiinnostuksen kohteena olevaan näyttelyyn, johon voi etukäteen tutustua Turku2011 sivuilla, suomeksi
http://www.turku2011.fi/tapahtuma/miniturku-nukkekoti-asuntomessut_fi
Ruotisiksi
http://www.turku2011.fi/sv/evenemang/lilla-bo-bostadsm-ssan-i-miniatyr_sv
Englanniksi
http://www.turku2011.fi/en/event/tiny-turku-miniature-housing-fair_en
Kuvia klikkaamalla ne suurentuvat.  - Mieluusti linkkiä saapi laittaa eteenpäin kesälomakohdevinkkinä!