Lavastelu on oma taiteenlajinsa. Se eroaa kirppareista ja myyjäisistä siinä, että sitä harrastetaan pappojen kanssa. Mummot aina kieltää lavoilla konuamisen, koska siellä on vaaroja. Kuten teräviä metalliriukuja, kaatuvia lautaseinäkkeitä ja muuta uhkaa.
Mummo tosin lepytetään tuomalla ensimmäisen keikan tuomisina löytöjä, joista taatusti jotain hyötyä on: kukapa ei hyötyisi rautasahan terästä, kännykän kuoresta ja parista kauniista  kivenmurikasta - puhumattakaan näiden alustana olevasta kovalevyn palasta? Löytäjät ovat ilmiselvästi sisäistäneet mummon harrastuksen ytimen - ja tarvikkeet tulevat taatusti hyötykäyttöön.


1770569.jpg

Lepyttelyn jälkeen, toiselle keikalle voidaan ottaa mummo mukaan (kameran kannssa). Lavastelu näyttää alkavan ympäristön havainnoillla, maltillisesti lavoja lähestymällä ja esim. tyhjän kaapelirullan vierittämisellä päin  ison koulun pihan aitaa


1770557.jpg

Sitten alkaa oppituntikertaus "Miten päästään lavalle ilman, että tarvitsee kiivetä sen reunojen yli". Kyseessä oli muuten  lavastelukeikka, jossa yhdellä alueella oli kolme lavaa. Aluksi siis katsotaan avaus, joka kaikissa lavoissa on erilainen (tässä papat ovat verrattomia ohjaajia).

1770554.jpg

Mietintää ja pohditaan oikein kolmen miehen voimalla....

1770555.jpg

Keskustelua periaatteista...

1770559.jpg

1770563.jpg

Entä mitä tällä kertaa löytyi - ei mitään sisätiloihin kannettavaa. Kameran kanssa häärineelle mummolle muodotui käsitys, että lavastelu sinänsä, lievästi kiellettyyn ja osin vaaralliseen paikkaan meneminen, lukkojen avaaminen ja takaisin sulkeminen on lavastelun parasta osaa... ja papan oivaltava ohjaus tietysti!