Kuten alan harrastajat tietävät, tarvikkeita kertyy lyhyessäkin ajassa huimia määriä. Ja kun inspis iskee, pitäisi olla tilaa niin, että keskeneräisen työn voi jättää silleen sen suuremmitta murheita. Ja jaamme taatusti saman murheen: perheelle ei jää tilaa edes kunnolla syödä, kun pöytäpinta on varattu muuhun tähdellisempään. Taannoin sain saunassa idean (niinhän ne valtiollisetkin suunnitelmat saunassa hiotaan ). Minä tarvitsen oma stuudion, sanoin Mieshenkilölle, kun tulin saunasta (hän ei poikkeuksellisesti ollut mukana). Ymph... kuului... ja sitten selostin, että  mökin pikkuhuone olisi just hyvä (mökki on vastapäinen asuntomme, siis oikea citymökki, jossa verstaana on toiminut olohuoneen 1*2 m pöytä - ihan passelsiti riittävä kooltaan, mutta aina on sotkuisen näköistä). No, kerrankos sitä osuin oikeaan hetkeen ja sitten tuumasta toimeen, mittamaan ja miettimään... Pöydät ja laatikosto saapuivat, itse koottavia, tottakai. - Mikä ihme siinä muuten on, että huonekaluja ei saa valmiiksi koottuina. - Ne saapuivat keskiviikkona ja tänään (laskekaa odotuksen vaikea aika) Mieshenkilö sitten ilmoitti, että jos sitten tehdään hommat pois alta. Käytössä oli koko TSIM -repertuaari, kunnon TSIM-tyylin jo edellisenä iltana latinkiin laitettu akkuporakone,  valtaisa valikoima ruuveja, pultteja, poranteriä, iso muovinen ja painava musta , hakkaamisen tarkoitettu vartellinen vehje, vatupassi, miniporakin kelpasi valikoimaan. - Näiden lisäksi pakkauksen omat ruuvit ja pikkupultit tietysti. Pakkauksista tulleita ohjelehtisiä pitkin pöytäpintoja, rutussa, tarkoin luetun näköisinä.  Eikun töihin. Ja kun TSIM tekee, siinä on avustajalla kiire. Ota se-laita se-kiristä tuo-missä se on-onko sitä-mihin sen nyt laitin-ei-näistä-ohjeista-ymmärrä-mitään-ja-saako-sitä-olutta- edes?

,  

Huone on ensinnäkin niin pieni, että en saa siitä ns kokonaiskuvaa, mutta tästä saapi jonkinlaisen käsityksen...Niin kuin pikkukoululaisen eka oma työpiste!  Pitsilinnan 4. kerros on jo paikallaan ja odottaa kattolistojaan.

Tässä toiselta ovelta (huone on ns läpikulkuhuone, tosi epäkäytännöllinen pikkuinen tila).

.

Tämä on varastosta tuotua ja odottaa lajitteluaan;D

Miestyövoimaa.

Ergonomia ennen muuta - viinilaatikkojen avulla kerros nousi silmien tasolle ja työskentely on helpompaa

Varastoa

Huipennuksena oli, että hankkimamme uuden lattialampun (koottava sekin) pakkauksessa oli paitsi vaikeaselkoinen kuva ja työseloste, niin valkoiset käsineet. Jo vain sujakasti käteen, koska valaisimen valkoista kuuppaa mitä ilmeisimmin oli tarkoitus suojata työskentelyvaiheessa... Miten sitten oikein kävi?  Minä kääntelin ja vääntelin ja asentelin kuuppaa, etsin ruuvireikien asemia... TSIM seisoi tikkaiden juurella, neuvoi ja ohjasi, ojensi neljä ruuviparia yhden kerrallaan... autuas hymy huulillaan valkeat käsineet kädessään...

Tästä urakasta uuvahtaneena oli tauko tarpeen ainakin avustajan tehtävistä vastanneelle  ja kun sitten tokenin, oli seuraavan TSIM -toteutuksen vuoro. Eli mitä tapahtui biljardipöydälle?

Voiko tämmöisen totetutuksen nähdessään muuta kuin ihailevasti kiittää? Ei voi. Onko teillä kotona TSIM (Tee Se Itse Mies)?