Pitkä haaveeni meni pykälän eteenpäin, kun lopulta sain Pitsilinnan "Annin" Lottapuvun jonkinmoiseen kuntoon. Ensimmäisen väsäsin jo viime vuoden puolella Raison nukkekotikurssilla ja pieleen meni, liika pieni ja kaikki rutussa, kaulus jäi laittamatta ja koko hökötys muistutti minua epäonnistumisesta aina kun Pitsilinnan aukaisin. Toinensai alkunsa Raision jatkokurssilla: oli liika lyhyt - pari viikkoa sitä katsottuani leikkasin hameosan pois ja tein uuden pidemmän tilalle.

Apunani oli Lottapukuja käsittelevä opinnäytetyö (mahtava Booktori-kirppislöytö) ja lisäksi sain hyviä neuvoja Lottamuseolta Tuusulan Syvärannasta.

Kumpi mahtaa olla oikeampi päätelmä: naulakko on liika alhaalla vai että puku on nyt sitten liika PITKÄ? Vielä puuttuu kauluksesta Lottamerkki ja käsivarresta lääkintä (tai sairaanhoitaja) lotan merkki. Nekin vielä tulevat.

Tärkein apuni kuitenkin oli koko jutussa nukkekotikurssin ohjaaja Ninna, jolle lämmin kiitos - ja tietysti kaikki kurssilaiset, joilta vaiheessa kun vaiheessa on rohkaisua riittänyt!