Tänään alkoi sitten varsinainen joulun odottelu. Meillä oli Raunistulan kerholla illan teemana yhteinen joulupuuhastelu. Aloitimme Merjan tuomalla haasteella - kyseessä oli Tukholman markkinoiden sätkynukketonttu.

Niin pientä ei olekaan, etteikö siitä toimivaa sätkyttelijää saisi, tuumittiin ja helmilankaneula ja lanka ja miniminipienet helmet aseina saimme kuin saimmekin tonttuja kasaan:

 

Omalla tontullani meni jalat väärin päin, hiukan on sisäänpäin askel - mutta siinä on ja pysyy. Kuva on epätarkka, nivelissä piskuiset helmet. Oikealla sätkyttelee muistaakseni Merjan tonttu - eikös ole vauhtia? Omani ei ole toimiva, sillä en millään tajunnut, miten niitä lankoja yhdistellään.

 

Perinteen mukaisesti nautimme kahvit tykötarpeineen illan puolessa välissä. Tällä kertaa kahvi vaihtui glögiksi. Tämä on meillä kerhossa ihan normaalia, huomannette kermavaahdon - ilman sitä ei kerhoilta ole kunnollinen...

Kahvin jälkeen oli Tittan ohjauksessa illan toinen haaste: Saimme ihan itse pähkätä, miten kootaan nukkekodin nukkekotikokoinen kauppa. Tässä omani liimattuna. Etumus on irrotettava, ja siihen kuulema pitää porata saranareikiä. Millin terällä!!!  En porannut. Saa olla näin, ellei joku joulutonttu auta minua asiassa ;)

Tässäpä haastetta joulun pyhiksi, jolloin ajattelin tuon maalata. En vielä tiedä, mikä kauppa siitä tulee, ja oli mikä oli, hirveän vaikea sitä on sisustaa, kun kaikki on niin kovin pientä! Tapettikauppa voisi onnistua, ei tarvita muuta kuin kasa skannattuja kauniita kuviopapereita ;D

Jaoimme myös  pikkupaketit. Sain Terhin paketista mitä hienoimpia joulukoristeita, jotka hän oli kaikki itse tehnyt:

Käsin kirjoitettu joulukortti, metallista toistaiseksi tuntemattomalla tavalla tehtyjä pikkukukkia, minimetallitarjotin, pöytään koristekuusi ja laatikollinen kuusenkoristeita - palloja ja sitten metallinauha, jossa oli pikkuisempia palloja. Voiko mitään näin mukavaa olla?

Lopuksi vielä Ninna väänsi rautalangasta pallogrilliini kunnon työvälineen:

Grillipihdit!  - Olipa taas olo muikea kotiin lähtiessä - kiitos kaikille mukana olleille!