Vietin viikonloppua (!) Lontossa eli matkustin perjantaina ja maanantaina ja ehdin olla perjantai-iltapäivän - sunnuntain paikan päällä. Matkaan oli suunniteltu mukaan tällä kertaa jo monta kertaa väliin jäänyt Museum of Childhood, jonka nukkekotikoelmaan olin tutustunut jo siitä kertovan kirjan kautta. Kokoelma on hieno, talot isoja (melkein kaikki isoa kaappiratkaisuja), mittakaava liki kaikissa odottamaani suurempi (liekö ainakin Barbin luokkaa, ja paikoin suurempi, onko jollakin parempiaa tietoa?).Mikä jäi mieleen oli, että mittakaavaa ei niin kovin orjallisesti noudatettu taloissa. Tarvikkeet ja nuket vaihtelivat kooltaan melkoisesti suhteessa talon isoon kokoon. Otaksun, että esillä olevat komistukset olivat alkujaan paremman väen tapa esitellä miniatyyriaarteitaan? Itseäni sykähdyttivät upeat keittiöboxit yksityiskohtaisine tarvikkeineen. Muu aika sitten vain "strollattiin" eli kuljettiin ja katseltiin, tällä kertaa koettiin mm arkkitehti Soanesin koti upeine kokoelmineen ja The Brunels Museum, joka kertoo ensimmäisestä Thamesin alle rakennetusta tunnelista ja sen arkkitehdista. Ei siis erityistä mineilyä, ellei mukaan lasketa British Museumin putiikin löytöjä:

Kahvitikut ja jäätelölusikka eivät kuulu museon valikoimiin, vaan niitä kertyi kassiin milloin mistäkin, ovat paksumpia ja pidempiä kuin meillä  aakkoskahvilan tikkuset.  Tuo kissanmallinen kirjanmerkki on Bastet kissa,  tulee aikanaan Galleria Bastettiin, kun tammikuussa kerrostaloni saan taas esille kaivettua.

Kotiin tullessa olikin sitten yllätys odottamassa:

 Tuulalta  Imatralta oli saapunut mitä ihanin yllätyskirje - katsokaa nyt tuota kilttiä ja huivia... ja  kuvassa näkyvät  kassi ja tyyny...  ja entäs läheltä nämä työkalut vöineen, kuin mittatilauksena Tanelle tehdyt!

Entäs tuo pieni hamonen, jonka koristeena on  pikkuinen kisunappi - ja takaosassa vielä vaaleanpunaisten nappien rivistö (siitä ei kuvaa)

Näkyisikö tuo kisunappi tästä paremmin? Ja hienompaakin hienompi taulu, jossa käsittääkseni aitoa puuta (pajua?) olevat kehykset ja Tuulan Heikin ottama valokuva oikeasta "kontiosta" - tämä menee Pankinjohtajalle, hänhän on metsästäjä!

Kiitos Tuulalle! Sanat eivät riitä kokemani hyvän mielen kertomiseen!