Jokainen tietää, miten joulu itselle tulee - meille se tulee siitä, että leivotaan piparit, joiden tuoksu saa mielen mukavaksi ja suun muikeaksi. Ja koti tuoksuu hyvälle. Pienimmät käytössä olleet muotit ovat tietysti nukkekotia varten ja suuremmat sitten muuhun käyttöön. Kuvassa olevat pikkiriikkiset onnistuivat vasta kolmannella yrittämällä... Niitä nimittäin pitää vahtia, kun  paistoaika on max 1,5 min!

2105792.jpg

Ja ihan oikeasti sitten vasta joulu alkaa, kun pääsee poikien kanssa talontekoon. Tänä vuonna luottamus mummon taitoihin oli (yli)suuri ja toiveena oli intiaanien "tiipii". Kahden ajatustakin nopeamman pikkupojan kanssa leipominen on kivaa, mutta siinä on riskinsä, sillä koristeluun aiotut karkit hupenivat miltei ennen kuin piparitelttojen osat olivat tarpeeksi jäähtyneet!

 2105796.jpg

Eikös ole hieno dekoreeraus?

Ja tässä valmiina. Tarkka katsoja huomaa, että intiaanit lämmittelevät tuikun lämmössä ja että savu varmasti pääsee pois, sen verran on saumoissa "varaa" ;). Huomannette myös , että kyseessä on sangen urbaanit intiaanit (autot parkissa...).

2105798.jpg