Galleria Bastetin ja Vanhain Tavarain Liike Aito ja Kallis yhteisissä avajaisissa julistetun "arvaa-mikä-hökötys-tämä-on "-kilpailussa korkea-arvoinen raati www.random.org arpoi pikkuvoitot kaiken kaikkiaan 19 avajaiskommentin jättäneen kesken. (Ihan eka vastaaja, Heleena, oli itse asiassa jättänyt kommenttinsa aikaisempaan postaukseen, mutta otin senkin mukaan ;D). Pikkuyllätys on arvonnan jälkeen tulossa Nasulle, Piipalle, ja Sirpalle. Ja kiitos kaikille mukavista vastauksista, joita oli radiosta sanleukoneen ja TV:n kautta oikeaan vastaukseen, joka oli digikamera.

Myös Galleristilla on syytä riemuun, sillä avajaista puuttunut Gallerian kyltti tuli valmiiksi. Sen tehneen taiteilijan käsitys Bastet jumalattaresta on sangen moderni, mikä näkemys myös Judithia miellyttää. Ongelmaksi oli kuitenkin muodostua kyltin kiinnitys. "No, hyvillä voileivillä on miestä ennekin apuun pyydetty", tuumi hän ja lähti pihalle, jossa Tane oli tällä kertaa ihan omassa talonmiehen työssään, nimittäin ruohoa leikkaamassa.

1250309578_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tämä kaunis gallerian metallikyltti on muistaakseni ostettu Lontoosta... tai sitten Lahdesta... minulla on harmikseni kirjanpito nyt hiukan hakusessa. Kiinnitin sen hiukan "väärään" asentoon, kun näytti niin somalta noin päin.

"Poraamisen Tane kyllä osaa", hehkutti Galleristi kiittäen ja kysyi samalla, "Kai pari voileipää maistuu näin vaivanpalkaksi?". Jo vain maistui ja kun lisäksi kello jo läheni virallisen työpäivän päättymistä, uskalsi miekkosemme myös luvata maistaa lasin uutta valkoviiniä - olutta kun tällä rouvalla ei tarjolla ole, sen on Tanekin jo oppinut.

1250309426_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

"Lähdenkin tästä sitten saunan lämmitykseen", kertoili Tane. "Tässä vaan sanon, kun kaikki asukkaat ei varmaan muista, että elokuun alusta taas saunavuorot alkaa pyöriä", täsmensi. "Niin, ja aika hieno on tuo kyltti", lisäsi päälle, vaikka mielessään kovin sitä kummasteli. "Pastetti, mikä ihmeen pastetti..." No, tottuneena Galleristin tapoihin ei ääneen asiaa kummastellut - jaksoi kuunnella Bastet nimen taustasta ja todisti vielä, että kyltin toisella puolella oli kuin olikin  enempi kissan näköinen kuvatus.

1250309445_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kyltin on tehnyt oma tyttäreni,jonka eduksi nämä kuvat eivät ollenkaan ole. Kuvaustaitoni ovat melko surkeat. Hän on ilokseni taitava ja  mielikuvituksekas piirtäjä ja jaksaa aina olla avuksi, kun hätä tulee...

Toinen iloinen asia Galleristille oli, että metallirunkoinen tuoli sai arvoisensa päälisen. Tuolihan oli Haglestamin huutokaupasta hankittu desing kappale. "Vanha päälinen oli entisen omistajan jäljiltä, enkä voinut käsittää, miksi tuo kaunis kaluste oli pilattu intianpuuvillalla. - No, onneksi apuun saatiin taitavaksi verhoilijaksi tiedetty Kangaskauppa Marja, jonka omistaja muuten suorittaa myös kotikäyntejä, voin suositella", kertoi Judith Pankinjohtajan Rouvalle, joka oli saanut kutsun kahvikupposelle uuden kyltin kunniaksi.

1250309769_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pitää kiittää nukkekotiystävää Marjaa Turusta päälisen teosta. Hän tuli paikan päälle, kun en kirjallista selostusta tekemisestä ymmärtänyt. Samoin kiitos Merjalle Naantaliin, joka toimitti mustan nahan - todellista YYA-toimintaa!

Kivijalan Vanhain Tavarain Liikkeen Aito ja Kallis ovi on käynyt tiuhaan. Omistajansa jo hermostui ja valmisti kyltin hänkin:

1250309800_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

"Kaikkea sitä arvokas antiikkiliike joutuu kestämään", tohkasi hän Herrallekin, ennen kuin keksi, miten asiasta selvitään. Ihan itse askarteli lappusen, jossa lukee "Emme vaihda P kolikoita".