Pitsilinnan kivijalassa  on aikamoinen hyörinä: Villan Rouva on viimeinkin päässyt perustamaan pitkään haaveissa olleen antiikkiliikkeensä. Remonttiapuna oli kukas muu kuin Tane ja myös Baarin Isäntä, joille remppaaminen alkaa olla jo vallan muuta kuin talkooapua ... "Työstä tämä käy", tuumi Tane, ja totesi lisäksi kaverilleen, "Tämä Rouva on pahempi kuin yläkerran Galleristi, joka sekin on aika kauhea". Niin tarkkaa oli paitsi kivijalan siivous myös sen lattian hionta ja lakkaus, että siinä oli miehiset miehet tuskissaan. Kun tavaroita sitten kannettiin esiin mitä erilaisimmista varastoista, oli miesten vaikea tajuta asiaa. "Miksi tyhjentää varasto ja perustaa uusi varasto - ja vielä kaikkien nähtäville!"

 1246987949_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

"No miehet, miehet, ette taida tietää,mistä kaiken kaikkiaan on kyse. Tässähän on nyt tämän kaupunginosan korkealaatuisin vanhain tavarain myymälä", ojensi Rouva ja pyysi sitten Baarin Isäntää (entinen maalari kun on) valmistamaan kaupan nimikyltin. "Nimeksi tulee Vanhain Tavarain Liike Aito ja Kallis" kertoi Rouva ja antoi samalla kylttiin liittyvät muut ohjeet ja lupasi sitten hakea remonttitarjoilua kotoaan Villasta.

1246987994_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

"Joopa joo" , totesi Tane katsellessaan myyntiin asetettuja tarvikkeita. "Näiden suhteen tuo kaupan nimi on  jotenkin viittaava... Sen verran on hinnat korkealla... Kun vaan ymmärtäisi miksi..."

1246988034_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Siinäpä sitten miehet pällistelivät tavarain paljoutta - kieltämättä sitä hiukan oudoksuen. Useassa rempassa apuna olleina ymmärsivät kuitenkin olla asiaa ääneen Rouvan kuullen enempiä kommetoimatta. Asian kunniaksi päätettiin lämmittää Pitsilinnan sauna, vaikka varsinaisia saunavuoroja ei heinäkuussa olekaan. "Pitäähän remppapölyt huuhtoa pois", totesi Tane. "Näin on", säesti Baarin Isäntä ja lähti hakemaan muutaman sisäisen huuhteen löylyjen seuraksi. Huomenna kuulemma aloitetaan myymälän toisen osan puhdistus. "Rouvalla on vauhti päällä", kuiskasi Tane. Hidasteena kuulemma on se, että oikeanlaista lattiamateriaali saadaan etsiä kissojen ja koirien kanssa. - Rouva nimittäin haluaa lattialle vanhan Turún Seudun Osuuskaupan maitopuolen kuusikulmaista,  valko-punaista laattalattiaa.  Mistähän sellaista saisi? Siinäpä pulmaa kerrakseen...