Ni-ih. Päätin, että tänä vuonna kuusessa (oikeastaan kahdessa) on itse tehdyt koristeet. Meni aamupäivä ja tuloksena oli hirveä kasa tuota punaista softista mitä ihmeellisimmissä muodoissaan pitkin pöytää ja lattiaa, sillkipaperisilppua siellä seassa ja - onneksi sentään - myös seuraavaa:

No, ainakin on joulun väriä edes hiukan. Noiden siipien laskostaminen vei hermot ja samalla uskon omaan järkikultaani. Ja kun tämä koko oli pienin, johon silmä-käsikoordinaationi pystyi, oli todettava, että ostohommaksi menee tämänkin (ja tulevaisuuden) joulun kuusenkoristeiden kanssa.

Mutta kun ripustin yhden langasta roikkumaan Villa Charlotten keittiön pöydän päälle, oli koko ihan hyvä. Ei siis ihan hukkaan mennyt tämän aamupäivän tuherrus, johon sisältyi mm silkkipaperin silitys ja suodatinkahvin kuivaaminen uunissa. Mieshenkilö katsoi (ihan syystä mielestäni) hiukan oudoksuen, vaikka jo liki kaikkea onkin nähnyt.  - Kuivattu kahvi sitten käytetään kerhossa mullaksi, kun meillä on kukkateema tulossa.

Villa Charlotten Rouva aloitti jouluvalmistelunsa itselleen tyypillisen ajoissa. "Mitä varhemmin aloitan, sen rauhallisempi on jouluni", tuumi tämä tehopakkaus ja alusti pullataikinaa,  kauli piparinsa ja vielä hiukan koristeli keittiöönsä. "En vielä laita kaunista himmeliäni,sen saa sitten tuo Pitsilinnan monitoimimies Tane tulla asettamaan"  , selosti hän Herralle, joka tavoistaan poiketen tuli keittiöön  piparituoksun houkuttelemana.  "Mitä pidät kultaseni tästä linnusta, sehän voisi olla nyt meillä joulunalusajan koriste, vai mitä", touhotti Rouva ja katsoi odottavasti Herraan päin.  Onneksi Herran ei tarvinnut sanoa mitään, kun oli pipareita suu täysi. "Koristelu olkoon sinun puuhiasi", tuumi tämä rauhaa rakastava mies ja nuuhki samalla odottavasti muitakin keittiön tuoksuja.

"Pankinjohtaja ja Rouvansa tulevat meille päivälliselle, muistithan sen, eikö teillä ollut sen Pitsilinnan neljännen kerroksen uusien asukkaiden remonttisuunnitelman tarkastus ja hyväksyntä, vai mitä?" , kuulosteli Rouva olohuoneen pöytää kattaessaan. "Kuulin Galleristilta, että sitä  kohta puolin aletaan laittaa kuntoon. Saa nyt sitten nähdä millainen se uusi pariskunta on, joku IT-controller ja Personal Trainer, mitä ihmettä sellaiset tarkoittavat. Minä laitan tänään tämän kauniin revinnäisliinan ja valkoiset astiat, eikö sinustakin ne sovi hyvin, en halua vielä laittaa mitään liika jouluista ,vaikka piparit tuoksuvatkin. Missähän ne lusikat ovat - KUULITKO SINÄ?"

"Juuri niin, hyvä idea", Herra sanoi ja yritti olla kiinnostunut. "On parempi sanoa jotakin, kuin olla hiljaa" mietti tämä puolisonsa hyvin tunteva mies, kun tallusteli alakertaan avaamaan ovea. "No, voihan tästä tulla mukavakin ilta", pohti hän mielessään, kun tajusi Pankinjohtajan ojentavan kukkapuskan sijasta tarkastuspöytäkirjan vahviketta.  "Me aloitammekin sitten työhuoneesta", sanoi hän vaimolleen.